fbpx
-1.4 C
София

Карл Икан се отказа от намерението си да закупи Dell

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


След дълга битка с Майкъл Дел Карл Икан реши да развее белия флаг и да се откаже от намерението си да закупи Dell.

В писмо до акционерите милиардерът сподели, че е установил, че е „почти невъзможно” да победи съвместната оферта на Майкъл Дел и Silver Lake. Именно по тази причина Икан е решил да не опитва да подобри офертата на своите противници, които споделиха по-рано през годината, че ще опитат да превърнат Dell в частна компания.

„Стигнахме до заключението, че няма смисъл да опитваме да се борим с офертата на Майкъл Дел и Silver Lake. Въпреки че все още сме против идеята им за превръщане на компанията в частна, то няма как да конкурираме предложената от тях сума” пише Икан.

В четвъртък бордът на директорите на Dell ще се събере, за да гласува дали компанията трябва да стане частна, или не. От месеци Икан е против подобен ход, но изглежда милиардерът ще си остане само с възраженията. Той твърди, че Дел и Silver Lake не оценяват пълноценно стойността на Dell и че преминаването в частния сектор не е в полза на инвеститорите и акционерите.

В писмото Икан признава своето поражение, но не пропуска да нападне Майкъл Дел и Silver Lake. Милиардерът дори оприличи основателят на Dell с Владимир Путин и заяви, че според него Майкъл Дел е като диктатор за компанията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини