6.8 C
София

Карта за популярността на браузърите в различните страни

Най-четени

Компания StatCounter представи карта за популярността на браузърите в световен мащаб. Според нея, безспорен фаворит се оказва Chrome.
 
Още от пръв поглед се вижда, че по-голямата част от страните са боядисани в зелен цвят, обозначаващ браузъра на Google. Второто място със сериозно изоставане си поделят Mozilla Firefox и Internet Explorer.

Любопитното е, че на картата практически не се виждат никакви други браузери, независимо от факта, че в условните обозначения на легендата са включени Safari и Iron.

Популярността на Chrome обхваща почти целия свят, с изключение на Африка, Китай и Гренландия. Отново, само в Африка може да се види най-големия конгломерат от страни, които използват Firefox.

Следва да се уточни, че картата включва и потребители, които предпочитат Opera. Този браузър е маркиран в червено, но той никъде не заема първото място.

В България, според картата, Chrome се използва от 40,89% от потребителите на Интернет. 36,04% предпочитат браузъра Mozilla Firefox, 17,48% са верни на Internet Explorer. Едва 2,69% са привържениците на Opera, а 1,45% използват Safari.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини