Ким Дотком обяви награда за разкриване на машинации на американското правителство

2
43
Създателят на скандалния сайт Megaupload Ким Дотком обеща да заплати 5 милиона долара на всеки, който му предостави информация за корупция и други незаконни действия на правителството на САЩ, съобщава ресурсът TorrentFreak.

По думите на Дотком, за наградата може да претендира и всеки, който изнесе подобен компромат за правителството на Нова Зеландия, специалните служби и компетентните в сферата на вътрешните работи органи (като за последните два пункта не се уточнява за коя страна става дума), както и за Холивуд.

Според Ким Дотком и неговите адвокати, предоставянето на компромат за специалните служби и държавните органи не е противозаконен акт. Освен това, Дотком счита, че съдебните дела срещу него се водят в нарушение на закона, тъй като обвинението отказва да предостави доказателства, а на самия него е отказан достъп до иззетите файлове.

Информацията трябва да помогне на Дотком в предстоящите съдебни заседания. Основателят на Megaupload е обвиняем в най-голямото дело за нарушаване на авторски права, като освен това срещу него са в ход и още няколко граждански дела, инициирани от редица правопритежатели от САЩ. В допълнение, на 7 юли е насрочено изслушване по делото за за екстрадиция на Дотком, който понастоящем се намира в Нова Зеландия, в Съединените щати.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари