Приблизителната дата на падане на „Тянгун-1“ бе определена с по-голяма точност. Това ще се случи в дните между 30 март и 3 април тази година.

Първата космическа станция на Китай с име „Тянгун-1“ ще падне на Земята след седмица. Тя ще се сблъска с плътните слоеве на атмосферата, а нейните останки ще достигнат повърхността на планетата.

Европейската космическа агенция уточни времето, когато „Тянгун-1“ ще слезе от орбита. Това ще стане в периода между 30 март и 3 април.

Засега е пресметнато, че „Тянгун-1“ ще падне на територията, разположена между 42,8 градуса южна ширина и 42,8 градуса северна ширина. Сега с по-голяма точност се изчислява наклона на орбитата, и по-конкретни данни и координати ще бъдат определени с наближаването на тези дати. Агенцията сподели, че няма опасност космическият обект да падне върху хора.

Китай планираше да изведе „Тянгун-1“ от орбита и да я потопи в океана. Но през 2016 година изгуби управлението и възможността за задействане на двигателите на космическата станция.

Орбиталната станция „Тянгун-1“ бе изведена в орбита на 29 септември 2011 година. Тя е с дължина над 10 метра, ширина 17 метра и тегло 8,5 тона.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари