Китайският космически апарат Чанъе-4 изпрати видео от обратната страна на Луната

20
2129

Китайското национално космическо управление (CNSA) публикува видео, показващо мекото кацане на космическия апарат Чанъе-4 на обратната страна на Луната.

Освен това, Чанъе-4 изпрати и цветни панорамни снимки на повърхността на естествения спътник на Земята.

Камерата, инсталирана на лунния модул, направи панорамни снимки на повърхността на Луната“ – се казва в официалното изявление на CNSA. „Служителите на командния център получиха изображенията с помощта на сателита-ретранслатор Цюецяо и обработиха панорамните снимки„. Едното панорамно изображение е съставено от 80 снимки, направени след кацането на космическия апарат по време на излизането на роувър Юйту-2 на края на лунен кратер.

Апаратурата на Чанъе-4 вече започна своята научна мисия и излъчи голям обем данни. CNSA публикува цяла серия снимки и видеа, получени както оКитайският космически апарат Чанъе-4 изпрати видео от обратната страна на Луната

Китайското национално космическо управление (CNSA) публикува видео, показващо мекото кацане на космическия апарат Чанъе-4 на обратната страна на Луната. Виждат се всички етапи на кацането: забавянето за слизане от орбита, маневрите при вертикалното кацане, застиването на апарата над повърхността на Луната и самото кацане.

Освен това, Чанъе-4 изпрати и цветни панорамни снимки на повърхността на естествения спътник на Земята, заснети както от лунния модул, така и от роувъра.

Юйту-2 бе в петдневна принудителна хибернация, която го защити от високите температури на лунния ден. Нa 10 януари космическият апарат и роувърът влязоха в нормален режим. Сега започва придвижването на роувъра по повърхността на Луната.

Съвсем скоро на Луната трябва да кацнат още два космически апарата – на Израел и на Индия.

20
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
12 Отговори на коментарите
15 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
16 Автори на коментарите
анонименКометаЦиганин👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈TNT Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
втф
втф

„Съвсем скоро на Луната трябва да кацнат още два космически апарата – на Израел и на Индия.“

А на България кога?

Кольо
Кольо

22-ри век.

Пламен
Пламен

След като пуснем тол системата веднага се захващаме

TNT
TNT

локо софия 2050г.

анонимен
анонимен

а как бе, България беше първата страна кацнала на Луната.

gyps
gyps

Нищо не се казва за бубите – пърхат ли, картофите кълнат ли?

Четец на Бултайм, Путин над всичко
Четец на Бултайм, Путин над всичко

Туй фолио на другарите е дадено от американската киноундустрия. Абе вижте го бе, тролят ни жестоко, това си е чисто фолио, същото, с което си завивате пилето като го печете. Това е толкова явно, че направо не знам колко е тъпо цялото човечество. Вижте го, това е ФОЛИО, ФОЛИО!

Bultimes форевър
Bultimes форевър

Да не говорим за CGI графиката на Луната, вгледайте се в детайли, особено на снимки 1,3 и 5.

Това е една ламарина, облепена с фолио, снимана на фон, който е със CGI.

60 години след хамериканците, няма никакво видео, като бяха такива що поне едно видео да ни покажат.

Те крият от нас истинската същност на света, в който живеем. Китай се предадоха и ни подлагат на същия смях, който ни предоставиха наглите американци преди 60 години.

Ше го кажа, защото не ми пука – земята е плоска! Смейте ми се! ПЛОСКА Е!

Problem Reaction Solution
Problem Reaction Solution

Ми плоска е разбира се. Това го знае всеки поне малко интелигентен човек. Ако не е плоска, човек е една случайност, на въртящия се камък порещ нищото с 30хил км/ч. Ако е плоска и луната и слънцето светят само на нас да ни е добре, нещата придобиват друго измерение. Да не говорим за млрд $ препрани през тия филмови продукции.

Тони Стоянов
Тони Стоянов

Хапчетата! Не ги пропускайте хора. Но има нещо интересно от снимките абе на тази нашата луна защо няма звезди? Хайде американците се оправдаваха, че резолюцията на камерата била кофти, а при китайците може и песъчинките да броим и пак няма звезди. Абе да сме живи и здрави. 🙂

Име*
Име*

ти остай земята, ама и луната ми иглежда плоска…

krass
krass

Засрами се, плосък!

Nikolai
Nikolai

Къде видя 5 снимки ако не е тайна?

Циганин
Циганин

Кое кое?

Истината 📍📍📍
Истината 📍📍📍

Огледайте се в светлосенките на това нещо, дори една игра има по-добро рендиране. 60 години след кацането на Луната ни тролят с нов филм! Революция!

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

Земята е плоска колкото са плоски главите на БГ конспираторите!

Nikolai
Nikolai

Доста е интересно човек да чете коментарите тук. От тях се научават доста неща: земята била плоска, всичко било SGI и други подобни глупости. Та да попитам въпросните хора: След като земята е плоска, къде и е края и защо на всички сателитни снимки е кръгла? 🙂 Ако всичко е SGI къде летят сателитите и МКС? 🙂 Защо да е невъзможно да се кацне на Луната при положение че в сегашните смарт фони е побрана технология за която хората през 60-70 те дори не са и мечтали? Айде БГ разбирачите дайте отговори на тези въпроси.. 🙂

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

Защото не са уред хората, искат да затварят граници, искат да бият бежанци, искат да обиждат и нападат хората и да казват кого да обичат, избраха президент с лице на портокал и т.н. Това е триумф на глупостта и посредствеността!

Комета
Комета

М*йка им проста! И те като хамериканците. Аз к’ви яки ефекти на снимките прая със смартфоня, те едни звезди не се сетиха да сложат!

анонимен
анонимен

А бе тези не кацаха ли на тъмната страната на Луната?!