fbpx
12.8 C
София

Китай може да застави Tencent, TikTok и други да показват съдържанието си в търсачките

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Китайските власти обмислят да заставят големите местни интернет компании, включително и Tencent, Alibaba и ByteDance, да показват съдържанието си в резултатите от търсенето, което може да премахне бариерите между различните платформи. Китайският интернет е различен с това, че потребителите са ограничени предимно до екосистемата на една конкретна компания и новата инициатива е предназначена да промени това.

Китайското министерство на промишлеността и информационните технологии обсъжда правила, които да направят стотици милиони статии от приложението Tencent WeChat достъпни чрез водещите търсачки, като Baidu. Също така, поради промени във видеоклиповете на Douyin, която е китайската версия на TikTok, ще могат да се показват в резултатите на китайските търсачки. Съобщава се, че регулаторните органи преговарят с компаниите за определяне целесъобразността на промените и все още не е ясно дали ще отидат още по-далеч.

Принуждаването на ByteDance, Tencent и другите да показват своето съдържание в търсачките би било безпрецедентно в Китай. Това може да отклони приходите от реклами в тези услуги като WeChat или Douyin към търсачките като Baidu. Този ход може да бъде равносилен на искане от регулаторните органи на САЩ, които възнамеряват да принудят Facebook да отвари публичните съобщения в WhatsApp за търсачката Google.

На фона на тези слухове, акциите на Baidu на хонконгската фондова борса поскъпнаха с 4,3%. Представители на водещите интернет-компании в страната, включително и Baidu, Tencent и ByteDance, не коментираха ситуацията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини