fbpx
-3.3 C
София

Китайските криптоминьори започнаха масово да извършват добив на криптовалута с държавни ресурси

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Стремежът на Китай да изкорени добива на криптовалути доведе до това, че стотици криптоминьори започнаха да използват електроенергията от държавните учреждения.

По време на специално организирана кампания за изкореняване на криптовалутите китайските власти разкриха стотици криптоминьори, които директно присвояват електроенергията от различните държавни агенции. Това е особено неприятно на фона на това, че Поднебесната активно се бори с недостига на електрическа енергия. Китайските медии съобщиха, че в провинциите Чжецзян и Дзянсу е започнало активното издирване на криптоминьори, които използват енергийните ресурси на държавните предприятия, на правителствените агенции и дори от университетите и научните институти.

Криптоминьорите включват своето оборудване към облачни онлайн услуги – мащабни пулове за проверка на транзакциите. В Дзянсу стана ясно, че една пета от всичките 4500 IP адреса, за които се знае че използват електронни облаци при добива на криптовалута, са на държавни учреждения. След провеждането на операцията властите публикуваха снимките на конфискуваното оборудване и публикуваха 184 IP адреса, свързани с незаконния добив на криптовалути с помощта на държавна електроенергия.

Официалните представители на двете провинции не коментират ситуацията, може би защото операцията е проведена на държавно ниво. Да добавим, че провинциите Чжецзян и Дзянсу генерират малко над 16% от брутния вътрешен продукт на Китай.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини