Google

Google напусна китайския пазар през 2010 година, но може да се завърне, ако спазва местното законодателство и местните правила за регулиране на китайското интернет пространство. Това обяви китайското уеб издание People’s Daily.

Google не можа да се задържи на китайския пазар преди осем години. Дали и кога ще може да се завърне, зависи от неговото собствено отношение. Само ако спазва местните закони и правила, транснационалните компании могат да излязат местния пазар“ – се казва в статията. „Google трябва да спазва нашите правила за повторно излизане на пазара.

Нито една страна няма да позволи нейното интернет пространство да бъде запълнено с порнография, насилие, подривна информация, религиозен екстремизъм, расизъм и тероризъм. Китай ще се придържа към своите закони за управление на интернет, осигурявайки на обществото безопасност в интернет пространството“ – отбеляза изданието.

Публикацията се появи няколко дни след като The Intercept съобщи, че Google подготвя специална търсачка за най-големия в света интернет пазар. Търсачката се нарича Dragonfly и в нея е вградено спазването на изискванията на китайските власти за филтриране на съдържанието. Веднага се появиха противници на Dragonfly. Те са на мнение, че по този начин Google ще наруши принципите на свобода на словото.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари