Над 2000 детски градини и училища в Китай са започнали да използват роботи, които да извършват ежедневно наблюдение над здравето на децата. Нова информация в медиите гласи, че става на въпрос машини със забавен дизайн, който да не плаши малчуганите. Посредством различни технологии се откриват сигнали за потенциална болест.

Ако рободокторът открие основание, той дава сигнал на човек, който да прегледа детето и да прецени какво е неговото състояние.

Как работи това чудо на технологиите?

От New Scientist разказват, че проверката отнема само три секунди. Може да открива признаци за редица чести проблеми като фокусът са проверките на ръцете, краката и устата. Децата трябва да покажат на роботите Walklake своето лице, очи, гърло и ръце. Също така има сензори за измерване на телесната температура на пациента.

Проектът е създаден с целта да улавя болни дечица преди те да са проявили сериозни симптоми. Това ще облекчи както конкретното дете, така и ще намали разпространението на състоянията в широката училищна мрежа. Спестява много работа на лекарите със значително по-големия брой пациенти, които може да обслужи за единица време.

Някои хора изразяват притеснения за поверителността, тъй като Китай използва все повече технологии за проследяване и разпознаване на лица във и извън училищната си система. Все още не е ясно как се обработва събраната информация, но със сигурност е на лице и риск от хакерска злоупотреба.

Като оставим това на страна, Walklake ни показва безкрайния потенциал, който роботиката може да развие в името на нашето по-добро ежедневие. Болести, които не се открият навреме, могат да причинят големи епидемии и да откъснат големи групи деца от образованието за продължителен период от време. Това може да се отрази на техните оценки.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари