Китай съобщи плановете си за изпращането хора на Марс

0
682

Към НАСА, Илън Мъск и Джеф Безос официално се присъедини и Китай в стремежа за осъществяването на пилотиран полет до Марс. Информацията бе публикувана от китайската космическа агенция, а редица специалисти са на мнение, че това изявление показва желанието на Китай да построи лунна база. Луната е идеален трамплин за далечни космически полети и освен това една китайска лунна база ще даде на Поднебесната статута на космическа държава.

Изданието China Aerospace Science and Technology Corp съобщи, че Китай активно се подготвя за пилотирани лунни мисии и за създаването на Луната на научен аванпост. Според тази информация, крайната цел на лунните експедиции на Китай е полагането на научните и техническите основи на пилотираните полети до Марс. Следващата стъпка на Китай е мащабно пилотирано изследване на Луната. Страната възнамерява да създаде на Луната база за провеждането на научни експерименти и изследвания, да започне разширяването на мястото за живот на човечеството и да получава ценен опит и знания, необходими за експедиции в далечния космос. Най-дългосрочната цел е изпращането на хора на Червената планета.

Това е първият случай в историята, когато Китай публично представя своя план за пилотирани полети до Марс. Според китайските учени и специалисти, това ще стане не по-късно от 2050 година. Засега Китай не говори за каквото и да било колонизиране на Червената планета.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за