Клайв Дауни е новият СОО на Zynga

1
30

Zynga официално съобщиха, че Клайв Дауни постъпва на работа в компанията на отговорния пост Главен оперативен директор. На новата си роля в гейм студиото Дауни ще ръководи няколко отдела, много от които през август бяха основно реорганизирани от новия Главен изпълнителен директор Дон Матрик.

Директно на Дауни ще докладват ръководителите на отделите по издателство, живи операции, комуникации, човешки ресурси и бизнес развитие.

Преди да постъпи на работа в Zynga Дауни бе Главен изпълнителен директор на DeNa West – позиция, на която се застоя почти една година. Две години преди назначението му на този пост, DeNa (голяма японска компания занимаваща се с игри) бе придобила предишното му работно място – Ngmoco – в сделка за $400 милиона.

Освен там, Дауни е прекарал повече от 15 години в Electronic Arts, където е служил под различни длъжности, и също е работил в компанията произвеждаща детски играчки Mattel.

Това е първото сериозно назначение на шефа на Zynga Дон Матрик, който в последно време само разчистваше старшите изпълнителни директори на компанията. Сред уволнените от Матрик бяха оглавяващият отдела Човешки ресурси, Главният технологичен директор и, не на последно място, предишният СОО Дейвид Ко.

Запознати споделят, че Матрик и Дауни се познават от доста години и, че шефът на Zynga го е наел главно заради опита му в мобилните и социални игри.

 

 

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари