fbpx
0.5 C
София

Климатикът Daikin Stуlish – елегантен дизайн и smаrt технологии

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Тази пролет Daikin представи най-новият си дизайнерски модел Stylish – климатик съчетаващ елегантен дизайн и smart технологии.

Поради големият интерес Daikin Stylish се изчерпа много бързо, но сега отново е на наличен в ограничени количества.

Какво прави Daikin Stylish толкова търсен?

Максимална ефективност

Това, което отличава Stylish от конкуренцията, е изключителната му ефективност – климатикът предоставя най-високата ефективност в дизайнерския сегмент и има енергиен етикет А+++  както за отопление, така и за охлаждане (за клас 20-35). Благодарение на конструкцията си от изцяло нови компоненти, Stylish е един от най-високо енергийно ефективните климатици, предлагани на пазара днес. Освен това, хладилният агент R-32 гарантира по-висока енергийна ефективност и по-ниско въздействие върху околната среда.

Stylish се предлага в три цвята – бял, сребърен и черно дърво, и е най-компактния климатик в своя клас. Но това, което го прави наистина търсен е баланса между красивия външен вид и smart технологиите.

Да погледнем от близо Stylish и използваните технологии

Stylish използва вентилатор с нов дизайн за оптимизиране на въздушния поток за по-висока енергийна ефективност с ниски нива на шум.

За постигане на по-висока енергийна ефективност, Daikin проектира нов вентилатор, който работи ефективно в компактните размери на Stylish. Заедно вентилаторът и топлообменникът постигат отлична енергийна ефективност, но работят при ниво на звука, което е практически безшумно за хората.

Оптимизиран въздушен поток

Stylish използва специално проектирани клапи за да създаде ефекта на Коанда, оптимизиращ въздушния поток за комфортен климат. С помощта на специално проектирани клапи, насоченият въздушен поток дава възможност за по-добро разпределение на температурата в цялото помещение. Това става по следния начин: Stylish определя модела на въздушния поток на базата на това дали в помещението е нужно отопление или охлаждане. Когато Stylish е в режим на отопление, две клапи насочват въздуха надолу (вертикален въздушен поток). Когато е в режим на охлаждане, клапите придвижват въздуха нагоре (въздушен поток под тавана на помещението). Така Stylish предотвратява въздушните течения и осигурява по-постоянна и комфортна стайна температура за обитателите.

Интелигентният термален сензор поддържа постоянна температура

Новият сензор измерва температурата на повърхностите в дадена стая, като я разделя на решетка с 64 различни зони.

След това сензорът изравнява температурните разлики като насочва топъл или студен въздух към съответните зони.

Свеж и чист въздух

Stylish използва технологията Flash Streamer, сребърен филтър и филтър от титаниев апатит за отстраняване на частици, алергени и миризми от вътрешността на климатика и за да осигури най-високо качество на въздуха в помещението.

Dаіkіn Оnlіnе Соntrоllеr

Daikin Ѕtуlіѕh се предлага с вграден WiFi адаптер, така че можете да го управлявате чрез вашия смартфон без значение къде се намирате, чрез приложението Dаіkіn Оnlіnе Соntrоllеr. През приложението можете да следите дори и потреблението на енергия от климатика.

Мобилното приложение Оnlіnе Соntrоllеr също може да се използва с IFTTT е решение, което свързва съвместими продукти и услуги от трети страни (интелигентни измервателни уреди, светлини, термостати …), така че те да работят най-добре за вас.

В рамките на IFTTT могат да се направят две операционни настройки:

DO: просто изпълнява действие (например: включено/изключено)

IFTTT означава, че ако това, следва онова, и ви позволява да автоматизирате действията (следва онова) в зависимост от определени тригери (ако това).

Например – ако напуснете дадено местоположение, (офиса ви), охлаждането в дома ви ще се включи автоматично. Или ако напуснете дома си, отоплението ще се намали автоматично.

Daikin Stylish вече спечели Good Design Award за своя новаторски вид и функционални възможности, както и НАГРАДА IF DESIGN – е едно от най-престижните дизайнерски отличия в света.

Открийте повече за Daikin Stylish на www.daikin.bg/stylish


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини