8.6 C
София

Кой се страхува от Anonymous Bulgaria?

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Корумпираните ги е страх от нас!
Честните ни подкрепят!
Смелите се присъединяват към нас!
Добрите и Истинските ще ни намерят 😉

Тези думи могат да бъдат единствено на Anonymous. Те са вследствие на поредната провокация към тях.

След като Anonymous България няколко вечери хакват безпроблемно сайтове – първо беше този на парламента, после – на партия ДПС, дойде ред и на сайта на Техническия университет (ТУ), пише inews.bg.

Anonymous планираха акцията за 9 август, между 20 и 23 часа. Атаката срещу сайта на учебното заведение бе част от кампанията на организацията срещу проекта INDECT на ЕС.

След 20 часа, на 9 август, сайтът на ТУ работеше нормално, като на два пъти имаше кратки сривове, в които страницата не беше достъпна.

А два по-рано бяха обявени и плановете за блокирането на европейския проект. „Ние спряхме PIPA, SOPA, ACTA и CISPA. INDECT ще бъде спрян!!!“, заявиха те чрез социалната мрежа, където имат профил Anonymous България.

Оказа се обаче, че някой се притеснява от тези факти и Facebook страницата бе докладвана и съответно – изтрита, часове преди да дойде уречения час за атаката на сайта на ТУ.

Но както знаем всички – Anonymous не се отказват лесно. Очаквано бе създадена нова страница – Anonymous Bulgariа, в която бе публикувано съобщение с обяснение.

„Още преди повечето да се усетят, веднага след като ни изтриха, броени минути след това – бяхме отново на сцената. И сме по-заредени от всякога със СВОБОДА! Можете да си мислите, че сте ни забавили за малко, но се бъркате както винаги. Колкото и да ни триете, би трябвало да сте се научили вече, че ние сме интернет. Очаквайте ни отново медии! Очаквайте ни отново ченгета! Очаквайте ни отново масони! И най-вече: ОЧАКВАЙТЕ НИ ОТНОВО „HATERS“ :D“, заканват се Anonymous Bulgariа.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини