Коледният дудъл на Google придава на търсачката празничен блясък

1
189

Както вероятно добре знаете, най-голямата търсачкса в света често има навика да променя основното си изображение в търсачката, което по подразбиране е логото на Google с различни тематични украси и изображения, които нарича „Doodle“ – „дудъл“, като дори има специален творчески екип от графични дизайнери, които се занимават само с това. Тази година Google приветства зимното слънцестоене с интересен Doodle вчера и продължава да вселява празничния дух в различните си услуги и платформи. В понеделник дудълът беше на трио свещи, сгушени в някаква падуба с анимирани трептящи пламъци и светеща светлина. Утре можем да очакваме да видим забавен, анимиран снежен глобус Doodle.

„Без значение как сте избрали да празнувате, това е най-топлото време от годината,в което трябва да се насладите на уюта и празничното веселие“ се казва в публикацията в блога на технологичния гигант.

Миналата година празничната Doodle на Google беше тематична поредица за Дядо Коледа, която представяше елфи, зареждащи известните шейни с подаръци и завършиха с човека в червено, пускайки подаръци през комина.

Традицията със създаването на тези интересни doodle на Google започва преди цели двайсет години с проста рисунка на линия, за да се отбележи разходка на фестивала Burning Man от основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари