Oppo е играч в смартфон индустрията от отдавна като съществува още от първите дни на Android, дори и от преди това. Корифеите в областта ще си припомнят устройства като OPPO N1, които тепърва навлизаха с камери с въртящ се дизайн още преди шест години, през 2013 г., когато и за устройствата им се предлагаше CyanogenMod Edition на операционната система. OPPO N3 наследи модела с моторизиран въртящ се дизайн на камерата през 2014 г., когато телефоните имаха само по една основна задна камера. Устройства като OPPO Find 7 и Find 7a също се дчитат за братя и сестри на легенди като OnePlus One, поради тяхното сходство в хардуера и относителната лекота на потребителско персонализиране на софтуера.

Въпреки че тези примери може да са малка част от всички постижения на бранда, те са основните, които си спомняме, когато мислим за по-стари OPPO смартфони. Но компанията всъщност е от 11 години в бизнеса със смартфони. OPPO е най-голямата марка смартфони от компаниите под перото BBK Electronics, но производителят започна своето пътуване със слушалки и усилватели. Сега компанията се разшири в няколко различни бизнеса, като над половината от тях са свързани по някакъв начин с IoT, облачните компютри и AI. Както при повечето технологични компании, OPPO вижда бъдещето си в интернет базирани услуги. Оформяща централна точка в тази визия е смартфонът и ColorOS, техният Android UX.

ColorOS може да се похвали с над 320 милиона активни потребители на месец. Въпреки че това число не е кой знае колко колосално, когато се вземе предвид общия брой ползватели Android, все пак това е огромна стойност. По този начин телефоните на OPPO и техният софтуер формират централната точка на фокуса в усилията им към интелигентна свързаност – ключова за сближаването на технологиите и услугите, сближаването на организациите, сближаването на културата и сближаването на технологиите, изкуствата и хуманитарните науки. И разбира се, ръководенето на тези усилия ще бъде появата на 5G, който ще бъде използван като катализатор за интегриране на различните технологии помежду си.

5G

Oppo твърди, че е на първо място в класациите за 5G патентни притежания, като патентите им се прилагат в повече от 20 страни по света и се разпроснавята над 2500 патентни семейства и с над 3000 стандартни документа към 3GPP. В по-общ мащаб към 31 октомври 2019 г. от компанията са подадени заявления за над 40 000 глобални патента, от които над 14 000 са били одобрени и предоставени. OPPO също така твърди, че е на трето място по отношение на най-много предоставени патенти сред китайските брандове.

В допълнение към 5G, патентите на OPPO се простират и до VOOC, с над 1000 основни патента. Всички тези патенти са резултат от непрекъснатите инвестиции в научноизследователска и развойна дейност през годините и можем да очакваме още да дойдат поради неотдавнашното съобщение за инвестиции на OPPO за 10 милиарда CNY от миналата година. В момента компанията се гордее с четири изследователски центъра и шест изследователски института, и над 10 000 служители, участващи в нейните научно-изследователски отдели. И през следващите три години той планира да инвестира до 50 милиарда CNY / 7 милиарда долара в научноизследователска и развойна дейност, като се фокусира предимно върху облачните компютри, AI и други основни хардуерни и софтуерни технологии.

За 5G компанията планира да приложи три ключови стратегии: оставайки ангажирана с основните технологии R&D за разработване на водещи световни технологии; изграждане на мулти портална екосистема от интелигентни устройства със смартфони като ключов компонент; и непрекъснато преосмисляне на потребителските услуги и оптимизация на съдържанието. По този начин визията на OPPO включва екосистема от интелигентни устройства, образуващи множество точки на влизане, както и координация помежду си. Тези пунктове за влизане биха могли да бъдат успоредни без пресечка или да бъдат припокриващи се, взаимосвързани и способни да общуват.

Корпоративната визия на OPPO описана в 3 кръга:

Компанията е направила схема от три кръга, в която описва маркетинговата си стратегия оттук нататък:

Първият кръг е личният кръг – устройства, които са най-близо до потребителя, а именно смартфони, смарт часовници, слушалки и други части от технологията, които се използват с много висока честота. Смартфонът заема централна сцена в личния кръг, явявайки се като суперплатформата с достъп до възможно най-голямата мощност на устройството и през облака. На следващо място по важност са интелигентните часовници, които събират и узнават чувствителни данни на своите потребители и осигуряват алтернативна точка на взаимодействие за активиране на разговор с по-висок приоритет. Следват слушалките, които позволява гласово взаимодействие и се превръща в точка за достъп за AI, базиран на глас, за превод и навигация в реално време. Когато тези три техници се свържат, те предлагат една фино смазана и гладко работеща еко система.

Третият кръг във визията на OPPO е виртуална и реална интеграция под формата на очила AR / AI. Вече имаме представа за това чрез новите AR очила на OPPO, които работят на Glass OS на OPPO. Те бяха разкрити в OPPO Inno Day, а очилата разполагат с 2 камери FishEye за широко зрително поле, HD камера и камера с време на полет (TOF) за 3D реконструкция. AR очилата включват и поддръжка за 3D съраунд звук, за да предлагат на потребителите потапящо AR изживяване. По време на демонстрация на сцена за интелигентните очила AR, компанията показа човек, който изследва нашата Слънчева система, използвайки жестове на ръце, за да се движите между планетите. Очилата също така показваха информация на всяка планета, докато човекът се движи през тях.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари