Компанията MicroStrategy инвестира в биткойни още $50 милиона при цена на BTC над $19 хиляди

4
838

Доставчикът на аналитичен софтуер MicroStrategy осъществи третата поред инвестиция в биткойни. Информацията бе официално съобщена от генералния директор на компанията Майкъл Селър.

Според отчета даден на комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), компанията е закупила 2 574 BTC, което ѝ е струвало $50 милиона.

Да си припомним, че MicroStrategy е първата публична компания, която направи инвестиции в биткойни, които се използват като резервен финансов актив. Сейлър добавя, че инвестициите в биткойни се осъществяват в рамките на стратегия за защита на капитала от обезценяване в резултат от инфлация.

Стратегията на тази британска компания се оказа изключително успешна. В края на тази година биткойнът показва необичайно активен ръст. Така например през месец октомври неговата цена скочи с 30% наведнъж, а ноември бе затворен с 40% печалба за инвеститорите, осмелили се да инвестират в първата криптовалута.

След тази инвестиция компанията MicroStrategy притежава общо 40 824 BTC. Ако се пресметне средната цена на биткойните, закупени от MicroStrategy, то тя е $11 635 за един BTC. Според днешния курс на основната криптовалута, цената на този финансов актив на компанията възлиза на около $775 милиона. В Twitter редовно пресмятат каква е възвращаемостта и печлбата от инвестициите на MicroStrategy.

През месец август тази година MicroStrategy купи 21 454 BTC (~$250 милиона по курса към датата на сделката), а през септември компанията закупи още 16 796 BTC на обща сума $175 милиона. Сега бе осъществена третата инвестиция в биткойни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари