Компютърните игри пак се борят за участие на олимпиадата

5
1

Асоциацията Global Gaming League води активни преговори с китайските власти за провеждането на изяви на киберспортисти в рамките на летните Олимпийски игри през 2008 г.

В коментар за медиите президентът на GGL Тед Оуен настоя, че основният му аргумент пред Пекин е бил, че компютърните игри ще привлекат нова аудитория към олимпийските състезания. Той е убеден, че компютърните игри вече са узрели да бъдат включени в олимпийската програма като нов нетрадиционен вид спорт. По думите му, въпреки че кибериграчите не се нуждаят от сериозна физическа подготовка, самите игри на PC изискват много добра координация на движенията, както в много от олимпийските спортове.

В момента съществуват три големи лиги на геймърите – World Cyber Game, Cyberathlete Professional League и Major League Gaming. Рекламодатели и спонсори от ранга на Microsoft и Intel са убедени, че киберспортът ще привлече множество инвестиции. Доказателство за тази тенденция е фактът, че едни от най-големите телевизионни мрежи вече имат специални предавания за киберигрите, коментира CNN Money.
Засега обаче от МОК настояват, че включването на киберсъстезанията в програмата на Олимпийските игри противоречи на политиката на комитета, който се стреми да пропагандира поддържането на добра физическа форма при подрастващите. По думите на Оуен, разговори с МОК още не са водени.

Източник: idg.bg

10x to cyberzorro

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
FurFuiSkoinksNencheffFixt00lrewind Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
FurFui
FurFui

Нямат никакво място на Олимпиада :angry:

Skoinks
Skoinks

според мен имат:lol: 😀

Nencheff
Nencheff

„който се стреми да пропагандира поддържането на добра физическа форма при подрастващите.“

Това си зависи според мен точно от подрастващите.. Нима нито един потребител ползващ компютър не се е захласвал по някоя игра ? Дори баща ми някой път едвам го вдигам от компютъра ..

Fixt00l
Fixt00l

Нямат,я,тия промиващи мозъците дяволски изобретения!!!Кибер-наркоманите могат да спорят,но истината си е истина!А причината М$ и бозИНТЕЛ да настояват…защо ли ще е това…хммм….. :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

rewind
rewind

„…пропагандира поддържането на добра физическа форма при подрастващите…“
тези сериозно трябва да се прегледат.. от десетки години професионалния спорт е доста нездравословен предвид медикаментите, които го спохождат… поне в секцията „киберспортове“ няма да има допинг контрол 🙂
вероятно ще бъде заменен с „чийт контрол“ 😀