Компютърните игри пак се борят за участие на олимпиадата

5
9

Асоциацията Global Gaming League води активни преговори с китайските власти за провеждането на изяви на киберспортисти в рамките на летните Олимпийски игри през 2008 г.

В коментар за медиите президентът на GGL Тед Оуен настоя, че основният му аргумент пред Пекин е бил, че компютърните игри ще привлекат нова аудитория към олимпийските състезания. Той е убеден, че компютърните игри вече са узрели да бъдат включени в олимпийската програма като нов нетрадиционен вид спорт. По думите му, въпреки че кибериграчите не се нуждаят от сериозна физическа подготовка, самите игри на PC изискват много добра координация на движенията, както в много от олимпийските спортове.

В момента съществуват три големи лиги на геймърите – World Cyber Game, Cyberathlete Professional League и Major League Gaming. Рекламодатели и спонсори от ранга на Microsoft и Intel са убедени, че киберспортът ще привлече множество инвестиции. Доказателство за тази тенденция е фактът, че едни от най-големите телевизионни мрежи вече имат специални предавания за киберигрите, коментира CNN Money.
Засега обаче от МОК настояват, че включването на киберсъстезанията в програмата на Олимпийските игри противоречи на политиката на комитета, който се стреми да пропагандира поддържането на добра физическа форма при подрастващите. По думите на Оуен, разговори с МОК още не са водени.

Източник: idg.bg

10x to cyberzorro

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "Компютърните игри пак се борят за участие на олимпиадата"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка