Космически филми, които не са за изпускане (част 3)

4
9588
Филм: Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

12High Life (2018)

Филм: High Life (2018)

Група престъпници приемат мисия в открития космос, за да станат обект на експеримент за човешко възпроизводство. Те се оказват в най-невъобразимата ситуация, след като буря от космически лъчи удря кораба. Монте и дъщеря му Уилоу са единствените оцелели. Заедно баща и дъщеря се приближават до целта си – черна дупка, в която времето и пространството престават да съществуват.

11Mission to Mars (2000)

Филм: Mission to Mars (2000)

Командир Люк Греъм е избран да ръководи първата пилотирана мисия до Марс. След като стъпва на Червената планета, екипът открива древна, подобна на купол структура, която изглежда като фар. След поредица от събития тя довежда до кончината на екипажа и оставя само Люк жив, но ранен. Наскоро овдовелият Джим Макконъл ръководи спасителната мисия. Когато пристига, той открива, че Люк жив и е прекарвал времето си сам, изучавайки тайните на мистериозната конструкция. Въпросът сега е дали да влязат в купола и да опитат да отговарят на един от най-фундаменталните въпроси на човечеството като рискуват живота си, или се върнат на Земята.

10Space Cowboys (2000)

Филм: Space Cowboys (2000)

Франк Корвин (Клинт Истууд), „Хоук“ Хокинс (Томи Лий Джоунс), Джери О’Нийл (Доналд Съдърланд) и „Танк“ Съливан (Джеймс Гарнър) са членове на проекта DAEDALUS – тестова програма на ВВС за космически пътувания. Надеждите им обаче са разбити през 1958 г. с формирането на NASA. и използването на обучени шимпанзета. Те прокарват пътя си до околоземна орбита, когато мистериозния руски комуникационен сателит IKON започва да се поврежда и заплашва да се разбие в Земята.

9Lucy in the Sky (2019)

Филм: Lucy in the Sky (2019)

Във филма Lucy in the Sky (2019) Натали Портман играе ролята на Люси Кола – силна жена, чиято решителност и стремеж да стане астронавт я отвеждат в космоса, където е дълбоко разтърсена от възможността да погледне живота си отдалеч.

8The Phenomenon (2020)

Филм: The Phenomenon (2020)

Този документален филм разглежда неидентифициран летящ обект (НЛО). Със свидетелствата на високопоставени държавни служители и астронавти на NASA, сенатор Хари Рийд споделя, че филмът „прави невероятното достоверно“.

7Solaris (1972)

Филм: Solaris (1972)

Мисията Solaris създава база на планета, която изглежда крие някакъв вид интелигентен живот. След мистериозната кончина на един от тримата изследователи в базата, главният герой е изпратен да го замени. Той открива, че станцията е в неизправност, а двамата останали учени са потайни. Когато среща и жена си, която е мъртва от десет години, той започва да оценява объркващата същност на мистериозната извънземна цивилизация.

6Red Planet (2000)

Филм: Red Planet (2000)

В близкото бъдеще Земята умира. Нова колония на Марс е единствената надежда на човечеството. Екип от американски астронавти, всеки специалист в различна област, прави първата пилотирана експедиция до Червената планета. Той трябва да се бори за преодоляване на различията в техните характери и идеологии за общото благо на мисията. Когато тяхното оборудване се поврежда, екипажът трябва да зависи един от друг, за да оцелее на враждебните условия на Марс.

5War of the Worlds (2005)

Филм: War of the Worlds (2005)

Главният герой (Рей) трябва да защити децата си от извънземни нашественици в този научнофантастичен екшън филм. След поредица от странни бури, който удрят квартала му, Рей открива, че наблизо се е появил флот от роботизирани космически кораби, способни да излъчват смъртоносни лъчи.

4Life (2017)

Филм: Life (2017)

Шестима астронавти на борда на космическата станция изследват проба, взета от Марс, която може да докаже съществуването на извънземен живот на Червената планета. Екипажът установява, че пробата съдържа голям едноклетъчен организъм – първият пример за живот отвъд Земята. Екипажът започва да провежда изследвания върху организма и техните методи в крайна сметка имат непредвидени последици. Формата на живот се оказва по-интелигентна, отколкото може да се очаква.

3Star Wars Franchise (1977–днес)

Филм: Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983)

„Star Wars“ е американски епичeн космически франчайз, създаден от Джордж Лукас. Той започва с едноименния филм от 1977 г. и бързо се превръща в световен феномен на поп културата. Франчайзът е разширен в различни поредици от филми и други медии, включително телевизионни сериали, видеоигри, романи и комикси.

2Greenland (2020)

Филм: Greenland (2020)

Семейство се бори за оцеляване, докато комета, застрашаваща живота на планетата ни, приближава към Земята. Джон Гарити (Джерард Бътлър), отчуждената му съпруга Алисън (Морена Бакарин) и малкият син Нейтън правят опасно пътуване до единствената им надежда за убежище. На фона на ужасяващи новинарски разкази за градове по света, изравнени със Земята, семейство Гарити стават свидетели на най-доброто и най-лошото от човечеството, докато се борят с нарастващата паника и беззаконие около тях.

1Salyut 7 (2017)

Филм: Salyut 7 (2017)

Годината е 1985 г. Безпилотната съветска космическа станция „Салют 7“, която е в ниска околоземна орбита, изведнъж спира да реагира на команди от Центъра за управление. Ако космическата станция – гордостта на съветското космическо инженерство – падне от небето, не само ще навреди на имиджа на страната, но и може да бъде катастрофално събитие с много жертви. За да разследват неуспеха и да предотвратят катастрофата, хора трябва да бъдат изпратени в станцията. И до днес тази мисия се счита за технически най-сложната в историята на космическите изследвания.

Част 1
Част 2

2.6 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари