13.3 C
София

Тайконавтите се завърнаха на земята след 92 дни в космоса

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Трите тайконавата – Не Хайшън, Лю Бомин и Тан Хунбо успешно се завърнаха на Земята след 92 дни в космоса. Те бяха изведени в орбита за изграждането на китайската космическа станция Тянгун.

Тримата тайконавти останаха 92 дни на орбита, като през цялото това време се занимаваха със строителството и изграждането на космическата станция. В края на миналата седмица модулът за кацане заедно с тайконавтите успешно се приземи върху специализираната площадка, изградена на територията на вътрешна Монголия. Китайските власти съобщиха, че те успешно са изпълнили поставената им задача. По-конкретно, те са излизали в открития космос и са подготвяли Тянгун за добавяне на нови модули в близкото бъдеще.

Този полет бе рекорден за Китай с продължителността на оставане в космоса – 92 дни, което е абсолютен рекорд за Поднебесната.

Изграждането на китайската орбитална станция Тянгун започна през 2021-ва година. Към днешен ден тя включва само базовия модул с дължина 16,6 метра и диаметър 4,2 метра. Това всъщност е модулът, в който живеят тайконавтите. През тази и следващата година Китай възнамерява да добави към своята орбитална станция още два модула, като по този начин тя ще придобие характерен Т-образен вид. За постигането на тази цел ще са необходими 11 полета на китайския товарен космически кораб Тянчжоу-3.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини