13 C
София

Успешно приключи Inspiration4 – първата орбитална цивилна мисия

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Космическия кораб Crew Dragon на мисията Inspiration4 с непрофесионални астронавти успешно се приводни в Атлантическия океан недалече от крайбрежието на щата Флорида. Всичко бе показано в реално време в YouTube канала на SpaceX. Корабът остана в околоземна орбита приблизително три денонощия.

Подготовката за кацането започна няколко часа преди неговото начало. Един час преди началото на кацането се включиха ракетните двигатели на Crew Dragon, като по този начин бе намалена височината на орбитата.

В около 2:00 часа наше време капсулата навлезе в по-плътните слоеве на атмосферата на Земята и след две минути бяга разтворени основните парашути. Приводняването в Атлантическия океан стана в 2:08 часа наше време.

По време на този полет са извършени редица експерименти, включително особеностите на движението на течностите в безтегловност и промените в микробиома на човека. Направени са и няколко когнитивни теста. SpaceX специално подчерта, че тези изследвания ще имат значение за поддържане здравословното състояние на човека както на Земята, така и в космоса по време на бъдещите подобни полети.

По време на този полет орбитата на Crew Dragon достигна височина 560 км, което е значително повече от орбитата на Международната космическа станция и космическия телескоп Хъбъл.

SpaceX вече подготвя следващата космическа космическа мисия, съставена също само от непрофесионални астронавти. Тя трябва да бъде осъществена в началото на следващата година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини