Банките в България обявиха война на Биткойн

113
19704

От снощи банките в България започнаха да блокират сметки на български борси занимаващи се с покупко-продажба на криптовалути.

Първи за това съобщиха една от най-големите български борси crypto.bg. На своя сайт те публикуваха следното съобщение:

На 6 декември, Първа инвестиционна банка спря достъпа до сметките на всички сайтове за обмен на биткойн в България. Без предупреждение и без обяснение. Тъй като ПИБ е единствената ни връзка с международните борси, трябва да преустановим работа, докато намерим нова банка партньор.

Другата засегната борса cryptobank.bg съобщава:

ПИБ ни блокира достъпа до банковата сметка под предлог, че ще извършват промени в акаунта ни и до края на работният ден ще ни пуснат сметката. Никой от банката не ни се обади и сметката ни остана недостъпна. За момента пускаме сайта да работи само с Epay и изипей разплащания. Поръчките за продажба които са с изплащане по банков път и са потвърдени след блокирането на сметката ни ще бъдат изплатени в първия възможен момент

Временно спряхме търговията с оригиналният Bitcoin, поради практическата невъзможност да се извършват нормални транзакции. Към момента таксите който трябва да се заплащат за да мине дадена транзакция до 1-2 часов период минават равностойност от 15 лева и пак не е сигурно че това ще се случи. Ние от своя страна се препълваме от чакащи поръчки за изпълнение които не минават и работата ни се затруднава до безкрайност. Ще възстановим обмяната веднага щом има поносими условия за това.

От Българската Биткойн Асоциация не закъсняха с изявление и публикуваха следния текст:

Очаквахме това да се случи, но не толкова бързо. Изглежда паниката у заварената финансова система е доста голяма въпреки бодряшките думи в деня на банкера.

В сила от снощи всички банки в България блокираха сметките на фирмите, чиято дейност е свързана с покупко-продажба на биткойни. Забраниха преводите към международните биткойн борси. Започва борба за оцеляване на банковата система не само в България, но и по света. Законите нямат никакво значение.Средства няма да се подбират. Всяка забрана и злоупотреба с господстващо положение от страна на посредника при финансовите услуги, както Биткойн ни научи, води до нов взрив от технологични пробиви в областта на ИТ. Повече ще започнат да се използват и ще се усъвършенстват разсредоточени Биткойн борси, При тях банковите преводи са от едно физическо или юридическо лице до друго, като най-обикновени банкови преводи. Няма как да се забрани покупката на биткойни на едно лице от друго.

До няколко дни предстои заседание на Управителния съвет на Българската Биткойн Асоциация и ще предложим план за действие и препоръки към Биткойн общността в България.

Банковите и държавни институции в България явно виждат заплаха в Биткойн и в свободното движение на капитали и побързаха да се застраховат, като ограничат частично възможността всеки да се сдобива с криптовалута. А дали тези мерки ще успеят никой не знае. До сега всичко забранено само е покачвало цената си.

Днес Биткойн премина 15 000 долара и в момента според Coinbase се търгува на нива от 15 600 долара.

В днешно време подобни мерки едва ли ще доведат до желания ефект, тъй като потребителите имат възможността да изпращат средства до стотици международни платежни системи от които след това да трансферират средствата си до която и да е борса по света, като например Mistertango, RevolutPaysera и други, които дори издават и изпращат безплатни кредитни карти на потребителите си.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

113 коментара за "Банките в България обявиха война на Биткойн"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
fuck bank
fuck bank

bokluci, svi4ki bankeri na sapun

Гадьо
Гадьо

На притежателите на биткойни за какво са им фиатни валути? Нали криптовалутите са бъдещето, за какво да ги обменят за нещо което ще изчезне? Какво реват толкова?

баба
баба

Хахахаха, точно 🙂
Биткойна е нищо…. ако не го обърнеш в пари – не става за абсолютно нищо.
Лакомията на притежателите, които имат по 1000 и повече биткойна, но си ги стискат, щото щял да стане 1 милион долара… не я разбирам. Е, те за това ще реват.

Сатоши
Сатоши

все пак тая банка е на тиквата. и там иска да наложи монопол. г-н 30%.

Гадьо
Гадьо

Мхм, значи тези които имат биткойни могат да си ги продадат, а пък тези които искат да купят не могат. Аз си мислех, че процеса е възпрепятстван двустранно. Остава да ми обясните и защо реват тия от асоциацията на притежателите на биткойни, а не желаещите да си купят биткойни?

Антидебил
Антидебил

Никой не реве тук дебил, освен теб.

Dark Avenger
Dark Avenger

ако се ограничи обратния процес, то и правия се ограничава. продавачите ще си ги продават сами на себе си. и тази лудост ще спре.

КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ

Защото след това кокошките ще ядат просто, затова. Понякога държавата и частния сектор трябев да се намеси за да спаси овцете от собствената им простотия.

fdsf
fdsf

да тва е все едно да си направя пс-игра и изведнъж валутата от тая игра да започне да се върти в реалния свят 😀

Иван Иванов
Иван Иванов

Точно пък днешната ни държава и частният ни сектор ,ако чакаш да спасят народа значи нямаш връзка с реалността.

fdsf
fdsf
гасподин Калин Карабойчев пак не сте в час колко хора имат 15000 долара да си купят 1 биткойн …. хората живеят на кредит за първи път в историятa банките са на страната на хората частично за да не бъдат измамени биткойна не струва нищо всичко е едно напомпано доверие примерно казвам че продавам свинско за 1 биткойн като ми пратят 1 биткойн в портфейла никой не може да гарантира че ще пратя свинско до биткойн плащащия и земята да пропадне никой не може да ме задължи да пратя свинското освен ако биткойн платеца не плати на наемен убиец за биткойни… Виж още »
Натоши Сакамото
Натоши Сакамото

Четете братя за да не сте глупци.

Спорен
Спорен

Научи се да пишеш ! Коментарът ти е все едно писан от третокласник с тежка форма на аутизъм !

???
???

Въпрос с повишена трудност! Като се опитват да затруднят купуването, притежателите на BitCoin на кого ще продават?

Натоши Сакамото
Натоши Сакамото

Децентрализираните борси не могат да бъдат спрени. Честито на ПИБ за вехтия им опит да се закрепят над водата

Aymaliev
Aymaliev

И аз не съм я схванал, явно.
Твърдя, че това от коментара ти не го пише горе в статията.

азззз
азззз

А ако не можеш да купуваш, а само да продаваш – на кой по дяволите ще ги продадеш? Нали за да продадеш – някой трябва да купи?

Натоши Сакамото
Натоши Сакамото

Аз купувам продавам. Ще ме намерите в Bisq.org . На ПИБ весела Коледа. След няколко години сте на трудовата борса. Весело прекарване по пътя към падението.

АЗсъмпак
АЗсъмпак

Парите са нещо ако ги обърнеш в стоки.Това дали са измислени не е важно.

Калдата OFF
Калдата OFF

На кои пари викаш измислени ……………. те и едните са измислени от някой и другите са измислени от някой ……………Проблема е че тия на който викаш ти измислени не могат да бъдат контролирани от ония дето се водят първо-измислители на НЕизмислените пари.

Solar Power
Solar Power

Ами държа си ги моите 🙂 Дори ги давам на лихва. Държавите стават излишни. Те и без това са такива в момента.

Гадьо
Гадьо

Да кажеш, че държавите са излишни е все едно футболист да каже, че футболните клубове са излишни и всеки може да си играе с който иска.

робот съм
робот съм

А притежателите на милиони левове в КТБ не плакаха ли когато я затвориха … колко от тях си получиха хартиените пари? Нали уж ги има … хартиени са .. що и как се изпариха?

Калдата OFF
Калдата OFF

Не е същото при КТБ е ясно кои къде как контролира процеса процентите НЯМА нищо случайно всичко е централизирано. Докато ако се случи с криптовалуто тава може да стане лошо да отидат пари там дето властта неще.

робот съм
робот съм

И това и е хубавата страна на крипровалутата … не я контролора паравителство нито банка нито нещо друго. И затов е трън в очите на власт имащите.

Калдата OFF
Калдата OFF

хахахаа Ем си прав ем си крив хахахаххаха
Вярно е че Биткойнта е нищо и в крайна сметка зад него стои Ресурса за неговото добиване колкото и нелепо да ти звучи
Аре ся да ми обясниш какво стои зад ЛЕВА ДОЛАРА ЕВРОТО ……
Едно време на лева пишеше че е обезпечен със злато. Сега е обезпечен с ИНФЛАЦИЯ 🙂

робот съм
робот съм
Всъщност и лева като ВТС е обезпечен основно от доверието на ползвателите му … затова половината хора тук признават само хартиената валута – те просто не вярват в ВТС. А останалата половина има доверие и на двата вида валути и ползват едновременно и двата вида валути. Ако си спомняте най-високата хиперинфлация в България през февруари 1997, когато за удвояването на цените бяха необходими 17 дни, може и да си спомните какво правеха хората изгубили доверието в българския лев – в момента в който получат заплати и отиват да ги сменят за долари и марки. Та по какво се различават Лева… Виж още »
ShanoMember
ShanoMember

Ти луд ли си е маняк…кви хиляда биткоина,като той един биткоин струва 10к…..ти знаеш ли изобщо за кви суми говориш…….Биткоин е валутата с непрестанен ръст и общо взето ГЪРМИ…….Секи притежател на Биткойн или друга успешна валута като Етериум например,го боли патката,че банките били обявили война …пхахаха….Ми нали банките са най корумпираната система в света след религията…ми добре…..вместо да влагате в биткоин или друга криптовалута….ходете влагайте в банките…:D 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Dark Avenger
Dark Avenger

именно. и защо стойността на биткойна се измерва в реална валута, а не във виртуално злато? а пък виртуалното злато е най-смешното. биткойнъри, внимавайте да не ви падне батерията на телефоните, че ще спрете да копаете благинки от рудниците си ЛОЛ

Натоши Сакамото
Натоши Сакамото

Cold wallet си имаме. Ти си зареждай вибратора по често че ще ти трябва скоро…

Miko
Miko

Хахай мафията ще се борите до едно време няма вечно вие да властвате.Няма!

Azhen
Azhen

Ами като вземеш в предвид това че всеки можеше преди седмица да купи 1 биткоин за 8800-9000 долара и сега щеше да го е удвоил , това пределно ясно няма да се хареса на банките и се вижда че с темпото с което расте биткоина застрашава финансовата система която банките така ревностно пазят
Колко лесно за 1 седмица може да изкараш 6000-7000 долара просто ей така , ами че то ако всеки започне да купува и продава свободно , те банките ще фалират.

Гадьо
Гадьо

Викаш те банките пари от кредити не изкарват?
И как не сме се сетили до сега всички да купуваме биткойни евтино и да ги продаваме скъпо. Въпроса е на кого ще ги продаваш, когато всички вече са купили биткойни и търсят на кого да ги продадат на двойна цена?

Azhen
Azhen

Парите изкарани от кредитите са стотинки в сравнение с загубените от биткоини , банките губят яко от криптовалутите

АхОх
АхОх

Банката не губи нищо !
Един човек прехвърля пари на друг, а стоката е биткойн. Банката не и дреме дали стоката е биткойни или смартфон– истинките пари отиват от един портфейл в друг.

ПП –
един много силен факт – Държните институции предпочитат парите да влизат, а не да излизат от държавата (банката).
Бинкойните се държат предимно от американски собственници. Т.Е. истинските пари от държавите влизат в Aмериканските банки и излизат от другите държави ето затова САЩ не спира бинкойна, а другите силни държави го разбраха и го забраниха.

Трол
Трол
Не е точно така: Банките губят, защото ако всички започнат да купуват биткойни, а не да продават, банката само вади от трезора си пари без да вкарва, а цена от 15 000 долара си е цена и ако аз реша днес да обърна спестяванията си в биткойни да кажем 30 000 долара, банката тези пари ги губи те са отишли в някоя чужда банка и в един момент българската банка няма пари да покрива искащите кредити! Представете си хора с пари в тези банки (не говорим за 15-20 хиляди а примерно с 3-4 милиона) решат да обърнат парите си в… Виж още »
азззз
азззз

„ако всички започнат да купуват биткойни, а не да продават“
Ако всички решат да купиват биткойни, а не да продават – това ми се струва малко невъзможно. Как точно се купува нещо, което не се продава?

saaaa
saaaa

банката губи
понеже
днес е 10 долара за биткойна
банката печели от сделката 0.09 %
утре обаче като е 20 долара за биткойн
демек вчера банката е бачкала на половин надница ….

fdsf
fdsf

биткойните не струват реално нищо хората им дават цена
примерно някой купуват футболисти и им дават еди колко си милона заплата
а са си търчачи по стадиони и ритат топка
всеки може да тича по стадиона и да рита топка освен инвалидите
всеки може да е футболист и да изкарва кинти но реално
е субективно кой на кой шуробаджанак.

saaaa
saaaa

като изключим Меси

Историк Футурист
Историк Футурист
добре… а по тази логика… Парите са „гаранция“ на банката, че има количество злато в трезора, на база на което се формира и стойността. Каква стойност има златото, „бележката“ която ползваме за валута, колко точно имат банките, че се притесняват… и все такива въпроси ми излизат в главата. та… отново… хората дават стойност на една валута… съответно, лалетата в холандия са стрували много пари, защото са били ценни за хората… Заключение: Каквато и да е валутата, търсенето определя пазара. Дали ще плащам с хартиен носител, с телефон, безконтактна карта, криптовалута, услуги или каквото и да е друго… Хората определят… Банките… Виж още »
Натоши Сакамото
Натоши Сакамото

Давай насам приятелю. Купувам веднага – Bisq.org

Dark Avenger
Dark Avenger

хахах! 😀

Станислав
Станислав

То натам вървят нещата…

Калин
Калин

И какво ще направят банките, когато аз искам да си купя автомобил с биткойни или да си продам апартамента срещу биткойни? Двама човека, два два смартфона и една сделка -договор!

Гадьо
Гадьо

Най-много, този от който си си купил автомобила с биткойни, след това да го обяви за откраднат и да му го върнат обратно. Това нотариусите и КАТ ги нямаш за нищо, а те изповядват сделки само в левове!

Калин
Калин

Разбира се, че трябва нотариус (за пред държавата), но не и банка и пари (само за таксата на нотариуса, но и той можа да иска биткойн)! След като може за 1 лев да продадеш и съответно да купиш Кремиковци! А с трансфера на биткойните, блокчейна е всъщност нотариуса!

saaaa
saaaa

тва е глупост биткойна не са пари все едно да ходиш да си купуваш апартамент и да носиш на нотариуса 200 тона тикви понеже нямаш валута и той да си сложи в офиса 500 кила тикви като такса ….

КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ

Според Българските закони не можеш да изповядваш нито една от двете сделки, защото Биткойн не е валута, а по закон се води „финансов актив“, въпреки, че реално и това не е. Все едно да искаш да изповядваш сделка в лотарийни билети за бингото.

робот съм
робот съм

„Според Българските закони не можеш да изповядваш нито една от двете сделки, защото Биткойн не е валута“
За да спазим българските закони не ми пречи да продам/купя кола/апартамент или нещо друго за n BTC+1 лев… нотариуса ще си отбележи там сделка за 1 лев пък ние с човека с който правим сделката ще си се оправим кой на кого колко BTC да преведе.

Гадьо
Гадьо

Робот съм, за данъчна оценка не си ли чувал?

робот съм
робот съм

„Робот съм, за данъчна оценка не си ли чувал?“
Няма нищо общо с това аз за колко пари искам да продам собствеността си… само новия собственик ще трябва да плати на държавата едни пари -някакъв процент на база на тая данъчна оценка.

Dark Avenger
Dark Avenger

ако наистина искаш да го направиш, ще си купиш апартамент и автомобил срещу добри пожелания, за които, преди да ги придобиеш, ще си платил скъпо и прескъпо. и двамата, и продавача и купувача, ще сте на кяр. най-щастливите глупаци във вселената. във виртуалната вселена обаче. в реалната няма да съществувате.

Иво
Иво

майку им йе*ем фашистичку … на българските банки.

Satoshito
Satoshito

Да живее Revolut И алтернативите им, аз се развеждам с моята банка 🙂

Dark Avenger
Dark Avenger

разбира се, че ще ви блокират. търговията с биткойни (с нищо), е поредната глобална финансова измама. не може нeщо, което е виртуално, без никакво покритие, да напредва с такива скокове в цените. част от работата на банките, и то добрата част е, да следят за финансови измами. иначе, всичкi банкери са за разстрел.

Малин
Малин

В момента парите на банките са също нищо!

Иво
Иво

Като е нищо Биткойна какво ви дреме, на теб и на банките, че некви луди си купуват „нищо“. За това ли се борихме на 10 ноември, за повече забрани?

Хората с болшевишко мислене могат да са доволни – в тон сме с Турция, Русия и Китай.

???
???

Банките се намесват, защото „превалутирането“ на криптовалути в реални пари разширяват паричните агрегати и в последствие ще предизвикат криза в реалната икономика. Но криптокопачите откъде да се сетят за това. Все едно да режеш клона, върху който седиш. Ако въпросните криптовалути не се „превалутират“ в реални валути, проблем няма. Затова не „превалутирайте“ и BitCoin-ът ще е вечен. Няма да пречи никому.

КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ

И няма да е нужен никому, защото никой няма да го приеме.

КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ

Защото от надуването на балона и последвалото му спукване, кризата ще я усетят всички. Но като гледам ниската капитализация, няма да е голяма болка. По-добре да се пръсне сега, отколкото, ако стане много голям. В прочем вече се виждат показателите.

На Дарк Авенгър майката
На Дарк Авенгър майката

Приятелче глупавичко, нали се сещаш че 10% от парите в света съществуват предметно? Нещо не си запознат..

poa
poa

само 8% съществуват на хартия
другото е по банкови сметки(дигитални пари).

крипто-валутите са конкуренция на дигиталните пари когато почнат да се приемат навсякъде.

Freeman
Freeman

Браво.

Аз-Съм
Аз-Съм

Нищо не могат да постигнат с това 🙂 ще губят от трянзакции които ще минат през друга банка.
пфф много грешно финансово решение…

Не знам дали не съм робот
Не знам дали не съм робот

16 хиляди долара, бичачос!

тъй-тъй
тъй-тъй
Нормално – банките /по същество банката също е пирамида/работят със стабилни активи, а биткойн е всичко друго, но не и стабилен. Да не говорим че нещата силно заприличват на дот ком аферата. Натрупват се тревожни фактори. Курсът на анонимната валута се подпира от тези, които имат нужда от такава – черните шапки /рансъмуерите бяха пуснати основно, за да се покачи курсът на биткойн/, престъпниците, незаконните търговци и т.н. Биткойн е мечтата на мафията – „валута“ с висок курс, която няма нужда от пране. Неслучайно движение на биткойн има основно в даркнет. Борсовите спекуланти също са се развихрили. Виждали сме го… Виж още »
КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ
Някой може ли да ми обясни как смята това да стане официална валута, след като транзакцията за една дъвка ще му струва биткойни около 10 долара комисионна за прехвърлянето? Пазарната капитализация е едва $275 871 907 080 USD, а мнозинството от биткойни вече имат свои притежатели. Е как смятате това да стане официална валута? Наистина ли нямате и елементарна обща култура да Ви стане ясно, че: – таксите за прехвърляне надминават вече и банковите по стойност; – обемът на капитализацията е нищожен спрямо на която и да е валута или злато и сребро; – мнозинството от биткойни вече имат притежатели,… Виж още »
мисли повече
мисли повече

хем се зовеш краен капиталист, хем мислиш като комунист.
Кой има интерес биткойът да се утвърди? Баш тези държави с най-големи космически дългове. Какво друго по-удобно средство за нулефикация на валути затънали в дългове?

КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ

Кое да се утвърди, един спекулативен балон?

Натоши Сакамото
Натоши Сакамото

Краен Тракторист

poa
poa

има 2000 други крипто валути които са евтиника
ти се забил в балона и викаш скъпо ми е.

КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ

Не съм се забил в никакви балони, защото не съм част от стадото маргинали, които смятат, че има икономическа логика в спекулативен актив, който не го приемат никъде и който в момента дори взима такси за транзакции в много случаи по-високи от тези на банката. Нито валута може да е, нито може да се използва за размен на стоки, нито може да стане масов, защото е балон.

asdf
asdf
Високите такси са проблем на мащабирането на мрежата. Тя по дизайн има ограничен капацитет и е добре да остане такава за да е устойчива на атаки. Затова се работи по отделна технология, която работи ВЪРХУ съществуващия блокчейн протокол по подобие на слоевете протоколи в IP стека. Казва се Lightning Network. Тя ще позволява голям брой микротранзакции без почти никаква такса като блокчейна ще се използва рядко. Всички всекидневни разплащания ще минават през LN и ще се емитират транзакции върху блокчейн само за изравняване (settlement) на микротранзакциите. Подобни са на микротранзакциите в epay, но не са централизирани, а ползват някакъв сложен… Виж още »
КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ

Успех!

Натоши Сакамото
Натоши Сакамото

Най накрая един свестен коментар. LN е попследния пирон в ковчега на банкера. Аста ла виста Ротшилд. Мъдетеми здрави

asdf
asdf
Още не ми е ясен тоя LN, обаче изглежда блокчейна отсега нататък ще си остане винаги скъп ресурс. Тоест повече няма да има евтини транзакции в блокчейна. И ще стават все по-скъпи. Тия от Bitcoin Cash мислят, че тях тоя проблем ще ги заобиколи. Опасява ме, че вече ще бъде само елитарен инструмент на големите субекти – банки, държави и т.н. Представи си се намърдат големите играчи с милиардите в блокчейна и почнат всекидневна търговия. Това ще направи таксите безбожни. Никой простосмъртен няма да може да си ги позволи, дори и за редки случаи. Казват, че LN е решение, но… Виж още »
Petkov
Petkov
asdf За да се види разликата между хартиените/металните пари и, общо казано виртуалните пари (вкл. BC) ще ти дам пример. Ако една монета смени собственика си 100 000 пъти – тя на практика е същата (не включвам икономическите явления инфлация, дефлация…) и има същата стойност. Никой не печели такси от транзакция собственик – собственик на монета. Ако таксата за транзакция е само 0.1% (смешно ниска), още на 10000 транзакции, тя вече няма стойност за притежателя си – загубила е цялата си стойност, която е пренесена в този, който събира таксата. /това второто е схемата при виртуалните пари – банките и… Виж още »
Име
Име

Супер най накрая да клекле този пазар за чупене на пароли

опи
опи

Биткойна за банкерите е като слънцето за вампир. Спокойно ние биткоинърите ще си измислим нови начини за обмен. Аз ги мислех за свясна банка ПИБ пък те първи паднаха бокуци.

аха
аха

ПИБ е обида за банкерите да се нарича банка. КТБ2

КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ

– тaĸcитe зa пpexвъpлянe нaдминaвaт вeчe и бaнĸoвитe пo cтoйнocт;
– oбeмът нa ĸaпитaлизaциятa e нищoжeн cпpямo нa ĸoятo и дa e вaлyтa или злaтo и cpeбpo;
– мнoзинcтвoтo oт битĸoйни вeчe имaт пpитeжaтeли, ĸoeтo oбeзcмиcля пoлзвaнeтo ѝ зa мacoвa вaлyтa;

Това не е валута!

АЗсъмпак
АЗсъмпак

Добре е, че банките се отказват.Така цените на криптовалутата ще се вдига, а фиатните пари(печатана хартия без стойност) ще пада.Нормално е.Важно е това, което се произвежда да може да се продава в криптовалута.Друго няма значение.

Пенчо
Пенчо

Нищо не могат да направят, с олигархията им е свършено. Колд сторидж на портфейла и К*Р за банките и техния платен трол тук в коментарите!

РАДИКАЛЕН КАПИТАЛИСТ
РАДИКАЛЕН КАПИТАЛИСТ
По-скоро някой трябва да Ви обясни, че докато надигате вой срещу банките, банкерите и т.н., голяма част от финансовия сектор използва балона биткой за временни печалби, което Ви надува и цената. Същите тези банки, инвестиционни банкери и финансови институции. Нещо като френската революция – маргиналите по улицата вършат черната работа, смятайки, че унищожават самозабравилата се потисничевска класа, а отзад ги бутат именно те. Биткойн балонът расте именно заради сегашние банки и финансови институции, които спекулират с него и срещу които плюете. И да, предпочитам фиатни пари, които могат да се ползват карто пари пред това да ползвам нещо, което не… Виж още »
чурката
чурката

Хубавичко им влиза на мръсните банки, като ползваха парите на хората срещу смешни проценти не се оплакваха. Сега да го духат всички

saentist
saentist

Е нали е супер валута що има такива банални проблеми с конкуренцията 😉

Не знам дали не съм робот
Не знам дали не съм робот

А защо банките се плашат от нея?

Балон
Балон

Платен трол само едно и също повтаряш как не ти писна бе разбирач

КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ

Как защо, дори днеска един от собствениците на подобно нещо, дето му е блокирана сметката обясняваше в едно предаване доводите, че биткойна не може да стане световна валута. Т.е. той продава революцията на наивниците, а прибира реалните пари – долари, евро, лева. Как няма да му блокираш на такъв тип сметката, кажи ми. ДАНС и да го разследват.

Free Enterprise, Democracy, USA
Free Enterprise, Democracy, USA

За неверниците, които си мислят, че са анонимни, неуловими и недосегаеми. Дори скапаните сили в България могат да ви вземат безценните псевдопари, левичарски хипстъри:

https://www.coindesk.com/bulgarian-government-sitting-3-billion-bitcoin/

Crypto.bg
Crypto.bg
Боби
Боби

Дааа, това с нещо с койн-пирамидата трябва да се пресече, защото когато се спука балона и всички вие дето сте в калта на тази пирамида, ще ревните че сте излъгани, и някой от банковата система която плюете ще ви е виновен. Затова трябва да се пресече навреме тази сага.

аха
аха

хаха, доста жалък кокментар!

Натоши Сакамото
Натоши Сакамото

Боби, Бобиииии, с кредит в банката се зароби..

V-1
V-1

След време „потърпевшите“ ръка ще целуват на банкерите, че не са набутали и последните си пари в този балон!

аха
аха

пореден жалък коментар. Това, че една банка, която другите банкери дори не наричат „банка“ е преустановила някаква дейност, по никакъв начин няма да повлиае на нищо.

Прокопии
Прокопии
$ е балон но всички го ползвате. Еврото по същия тертип. Не виждам защо да не се прехвърли доверието от $ и евра към виртуални валути.Все пак всичко се крепи на доверието. Лично аз предпочитам да подкрепя с доверието си и част от парите си биткойн балона вместо да подпомагам $ балона. Настоящата банкова система или ще се приспособи и ще стане това което трябва да бъде или ще отмре вярвам в първото. Не ми харесва идеята банките да реализират незаслужени печалби на мой гръб. Не ми харесва държавата да печата пари и да реализира печалби на мой гръб. Крайно… Виж още »
азззз
азззз
Хахаха, сега: Нали според собствениците на биткойни и според разбирачите – биткойна е алтернатива на банките, и не само, че е алтернатива, ами и е по-добра алтернатива, независим е от банките, не му трябват банки…. е, сега какво? Защо са им банки? Нали биткойна… такова, премахва нуждата от банки, щото е голямата работа? И тук идва тъжната истина: ако ще и 1 милион биткойна да имаш, рано или късно ще трябва да ги обърнеш в реални пари. А за това ти трябва банка. Иначе са птосто няколко бита в компютъра ти, или в някой сървър. И ако дойде момент, в… Виж още »
Прокопии
Прокопии

Тъй и тъй имам малко време за спам 🙂
Има доста места по света от които да си купиш разни неща за биткоини.
И не ти трябват банки 🙂
Оказа се че от доста места е по евтино лесно и бързо за пазаруваш с биткоини. И не разбрах каква е разликата от хартиените пари ?
И понеже днес ми идва отръки да се заяждам- Ако ще и 1 000 000 левчета да имаш ако си в гората кой ще ти продаде каквото и да било ?

Натоши Сакамото
Натоши Сакамото

До всички засегнати от Банковите промени:

Използвайте децентрализирани ексчейнджи като Bisq.org

Банките са безсилни и няма връщане назад. Боят настана !!!!!!

Късмет и сила на всички които обичат Крипто валутите.

заедно ще победим системата

Гадьо
Гадьо

Това ме развесели. Кое ще победиш, държавата ли? Това е все едно да режеш клона на който седиш. Сега остава да ми кажеш, че родителите ти са учители, полицаи, пожарникари или държавни служители които получават заплати от данъците които събира държавата.

Ангел
Ангел

Биткойна който се води душманин на всички банки бива закупуван посредством Банки.Този факт освен че е абсурден е и смешен.Нали целта е да няма посредници!! Излиза че без благословията на Банките не можеш да си купиш койни. Пълен смях.На крипто,бг и останалите бг посредници искам да кажа да развиват Pear to Pear системата и да забравят за банките.Скоро всички банки по света ще обявят война на Биткойна!!!Бъдете гъвкави и се настройте към ситуацията.

RegularIT
RegularIT
„Нещо не сте схванали новината, опитват се да затруднят купуването не продаването.“ „Понякога държавата и частния сектор трябев да се намеси за да спаси овцете от собствената им простотия.“ Макар и странно този път банките се опитват да работят в полза на държавата и обикновенния човек. Естествено това не е алтруизъм – просто искат активите да не изтекат в чужди банки или да изгорят. Играта с биткойн е точно по схемaтa Ponzi. Вярно е че всички валути са виртуално разплащатело средство. И парите и ‘койните. Единствената разлика е че зад едните стои огромна икономика, финансов и световен ред с ясни… Виж още »
Иво
Иво

Даммм…

SWIFT vs. Ripple

Compared to the traditional legacy system used for most international payments, SWIFT, Ripple’s blockchain payment system allows for end-to-end visibility of transaction status and costs associated. Not only that, what used to take two to five days and have high transaction fees (SWIFT), now takes a mere four seconds and costs a fraction of a penny. On top of that, FXIP transactions will now be more secure than ever, an issue that has plagued SWIFT throughout its lifespan since its inception in 1973.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Искам някой да се наеме да обясни на баба ми как Биткойна е бъдещето. Да ѝ обясни как да го добива, как да го съхранява, как да си купи хляб с него и като цяло защо той е бъдещето.

аха
аха

спокойно, баба ти няма да е жива когато ще й се наложи да го прави. Аз моята от комунизма не успя да я отуча и си отиде така.

MSL
MSL

да, да и добре че стана, все повече хора ще видят какво правят банките със света и тяхната власт, независимо дали ще пуснат сметките отново, няма шанс да си върнем доверието в банките. и все повече хора ще искат пари, които не са във властта на 3-ма души на планетата

err
err

Браво много се радвам че банките почнаха да се паникьосват 🙂
Надявам се до няколко години биткойна да срине тая глупост банковата система. Смърт на всички банки.

Пичага
Пичага

Купувам си през localbitcoins без проблеми. Банките могат да ме хванат за х*я.

Христо
Христо

грешката на всичките вас както и на мен нещо за което всички ние не сме знаели че ще се случи е че не купихме 1000 биткойна когато цената беше 50 стонинки през 2008 когато навлезе в пазара сега щяхте да сме милионери ,не се притеснявайте още не е късно в средата на 2018 и 2019 биткойна ще се срине до 1000 долара просто и ще можете да го купите

Прокопии
Прокопии
Грешка е да гледате на биткоина като на средство за спекула. Докато е така това ще е балон. Други хора гледат на това като на нов начин за по бързи и евтини парични транзакции. Като едно ново удобство. Доколкото видях повечето хора тук са или „спекуланти“ които се надяват да спечелят или „спекуланти“ които ги е яд че няма да спечелят. Такива като вас никога няма да спечелят от биткоина. Може би няма да е биткоина но един ден виртуалните валути ще заменят книжните пари в един или друг вариант. Банките ще се принудят да се приспособят и оцелеят. Приемете… Виж още »