fbpx
11.8 C
София

Криптовалутата на нидерландското биткойн семейство вече се съхранява в четири континента

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Помните ли семейството от Холандия, което сега е по-правилно да се казва от Нидерландия, продало всичкото си движимо и недвижимо имущество имущество плюс своите спестявания, за да си купи биткойни, курсът на които преди пет години бе едва $900 за 1 BTC. Днес това семейство има тайни хранилища в четири континента, където се намират техните студени криптортфейли.

„Аз скрих студените криптовалутни портфейли в няколко държави по такъв начин, че никога не ми се налага да летя твърде далече, за да имам достъп до някои от тях“ – заяви пред медиите в началото на седмицата Диди Тайхуту, бащата на три дъщери, който преди 5 години реши да вложи всичко притежавано от неговото семейство в биткойни.

„Студени портфейли“ се наричат хардуерните устройства, които се използват за записване и съхранение на токените. Така наречените горещи портфейли се използват най-вече в криптовалутите борси и други онлайн платформи, които дават възможност за съхранение на цифровите активи в електронни облаци и други подобни.

Студените криптовалутни портфейли  никога не се записват в компютри или запомнящи устройства, свързани с интернет. Ето защо хакерите не могат да хакнат подобна компютърна система и да откраднат тези изключително ценна информация.

В случая със семейство Тайхуту, днес вече се знае, че 26% от техните криптовалути активи се съхраняват в горещи портфейли, като главата на семейството нарича тези цифрови монети  „рисков капитал“. Семейството използва тези пари за ежедневно пазаруване, за търговия и за потенциално опасни инвестиции.

Останалите 74% от тяхното криптовалутно богатство се съхранява в студени портфейли. Диди Тайхуту сподели пред медиите, че два от тях са скрити в Европа, два в Азия, един в Южна Америка и шест в Австралия. Разбира се, тази информация може и да не е съвсем вярна. Семейството допълва, че разполага с Bitcoin, Ethereum и други цифрови монети, но отказа да коментира в какви количества.

За изминалото до днес време семейството е посетило над 40 държави от целия свят. Вместо да стоят затворени в своето жилище, те предпочитат да пътешестват със своята каравана, украсена с логотипите на основната криптовалута.

Интересно е, че когато цената на биткойна падна от почти $20 000 през 2017 година до $3200 през месец декември 2018-та, семейството активно започна да купува биткойни и по този начин допълни своя криптовалутен портфейл.

Интересно е, че в швейцарските Алпи се намира цифровата банка Харо, която е разположена в бивш военен бункер и няма никаква връзка с интернет. Там се съхранява студени криптопортфейли и други подобни ценности. Мястото се охранява изключително добре, а самият бункер денонощно се наблюдава от сателит.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини