14 C
София

Курсът на криптовалутите се покачи и видеокартите отново поскъпват

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Китайските пазарни анализатори забелязаха съвсем ясната зависимост между промените в курса на различните криптовалути и цените на видеокартите. Когато цифровите валути започнат да поскъпват, търсенето на графични карти се увеличава, а заедно с това растат и цените на почти всички видео карти.

В редица случаи този дефицит се създава изкуствено. При рязък ръст в курса на основните криптовалути, продавачите премахват видеокартите от своите виртуални магазини, а след това ги връщат обратно при по-високи цени, като обясняват всичко това с ръста на курса на криптовалутите. В очите на купувачите изчезването на видеокартите или увеличаването на техните цени се асоциира с тяхното повишено търсене, въпреки че на практика това често става по вина на ритейлъра, които по някакъв начин трябва да обоснове ръста на цените.

В началото на тази седмица Bitcoin, Ethereum и другите основни криптовалути рязко поскъпнаха на фона на появилата се информация, че до края на годината Amazon ще започне да приема биткойни в качеството на законно платежно средство за разплащане. Буквално едновременно с това видеокартите в редица магазини станаха значително по-скъпи или директно изчезнаха от виртуалните каталози. Не е изненада, че изчезнаха именно видеокартите, които се използват за добив на криптовалута, включително Ethereum. От друга страна, валидна е и обратната динамика – след като курсът на криптовалутите намалее, цената на видеокартите спада или би трябвало да спадне.

Абонирай се
Извести ме за
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини