fbpx
5 C
София

Крипто измама с участието на Стивън Сегал измъкна $11 милиона от инвеститори

Най-четени

Схема с криптовалути, промотирана от екшън звездата Стивън Сегал, е измамила инвеститори с $11 милиона. Лицето, което официално стои зад измамата се казва Кристиян Кръстич. Информацията е, че това не е първата му измама. Той е откраднал парите от около 500 инвеститори като част от средствата са в криптовалути, други са в брой, фиатни пари.

От Market Watch обясняват, че Кръстич и останалите му колеги са обещавали на инвеститорите доходност до 200% за период от 60 до 90 дни.

Това, разбира се не се случило никога. След няколко месеца инвеститорите започнали да питат къде са отишли парите им. Тогава, Кръстич и отбора от измамници предложили на инвеститорите нова криптовалута, която се нарича Bitcoiin2Gen.

Основното лице на измамата се казва Джон ДеМар, 55-годишен частен детектив

Той осигурил Стивън Сегал да участва като рекламно лице. ДеМар платил на Сегал 250 хиляди долара в брой и до $750 хиляди в новата B2G криптовалута.

Пускат съобщение до медията със заглавие „Зен майсторът Стивън Сегал стана посланик на Bitcoiin2Gen”

Сегал никъде не е разкрил, че му се плаща, за да промотира схемата.

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ го глобява с $300 хиляди за участието му в измамата.

Мениджърът на актьора описва преживяването като „лош късмет и тайминг за Стивън“. Твърди, че Сегал е измамен както всички останали. Самият актьор не е коментирал случая публично.

Срещу заплащането той е представил проекта пред близо 7 милиона последователи в Интернет, казвайки, че с цялото си сърце го подкрепя.

ДеМар е успял да изкара над $2 милиона от измамата

Той може да бъде вкаран в затвора за до 5 години. Признава вината си. Кръстич и Сегал напускат компанията през март, 2018 година. Според източници, Кръстич е успял да прибере $7 милиона. Според други сведения е арестуван в Сърбия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Моше
Моше
3 месеца

От Market Watch обясняват, че Кръстич и останалите му колеги са обещавали на инвеститорите доходност до 200% за период от 60 до 90 дни.

ЕХЕЕЕ 200 ПРОЦЕНТА ЗА 8 САБАХЛЕ ТОВА И В НАЙ СМЕЛИТЕ МИ МЕЧТИ НЕ МОГА ДА ГО ПРЕДСТАВЯ

Master
Master
Отговор на  Моше
3 месеца

Изгорели са същите пишман инвеститори, дето родителите им навремето си продадоха апартаментите, за да налеят парите в Югоагент и другите Понци схеми. А после реваха да им покриват загубите. Глупостта не е безплатна.

БегиМани
БегиМани
Отговор на  Master
3 месеца

За съжаление, когато си глупав е за цял живот… IQ-то на планетата е константна, само населението се увеличава… Е, с COVID-а намериха начин да го редуцират, но няма шанс да увеличат IQ-то… За тъпите уФси и неразбиращите – такива ще си останете цЕл живот!

Н'цъки
Н'цъки
Отговор на  БегиМани
3 месеца

Е той и Мейдоф ги е въртял добре..
А теранос? We work…. , и т.н
И там не са инвестирали разбирачи от панелките..

сссс
сссс
3 месеца

ДеМар е успял да изкара над $2 милиона от измаматаТой може да бъде вкаран в затвора за до 5 години. Признава вината си. 

400,000 на година…. ами и аз ще ида в затвора за тия пари 🙂 Плюс това е „до 5 години“, 500к на един по-добър адвокат, и се измъква с условна…

Плюс това – не е измама. Това е неуспешна инвестиция.

Нови ревюта

Подобни новини