fbpx
-11.2 C
София

Крипто измама с участието на Стивън Сегал измъкна $11 милиона от инвеститори

Най-четени

Схема с криптовалути, промотирана от екшън звездата Стивън Сегал, е измамила инвеститори с $11 милиона. Лицето, което официално стои зад измамата се казва Кристиян Кръстич. Информацията е, че това не е първата му измама. Той е откраднал парите от около 500 инвеститори като част от средствата са в криптовалути, други са в брой, фиатни пари.

От Market Watch обясняват, че Кръстич и останалите му колеги са обещавали на инвеститорите доходност до 200% за период от 60 до 90 дни.

Това, разбира се не се случило никога. След няколко месеца инвеститорите започнали да питат къде са отишли парите им. Тогава, Кръстич и отбора от измамници предложили на инвеститорите нова криптовалута, която се нарича Bitcoiin2Gen.

Основното лице на измамата се казва Джон ДеМар, 55-годишен частен детектив

Той осигурил Стивън Сегал да участва като рекламно лице. ДеМар платил на Сегал 250 хиляди долара в брой и до $750 хиляди в новата B2G криптовалута.

Пускат съобщение до медията със заглавие „Зен майсторът Стивън Сегал стана посланик на Bitcoiin2Gen”

Сегал никъде не е разкрил, че му се плаща, за да промотира схемата.

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ го глобява с $300 хиляди за участието му в измамата.

Мениджърът на актьора описва преживяването като „лош късмет и тайминг за Стивън“. Твърди, че Сегал е измамен както всички останали. Самият актьор не е коментирал случая публично.

Срещу заплащането той е представил проекта пред близо 7 милиона последователи в Интернет, казвайки, че с цялото си сърце го подкрепя.

ДеМар е успял да изкара над $2 милиона от измамата

Той може да бъде вкаран в затвора за до 5 години. Признава вината си. Кръстич и Сегал напускат компанията през март, 2018 година. Според източници, Кръстич е успял да прибере $7 милиона. Според други сведения е арестуван в Сърбия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини