Кристиано Роналдо – най-опасният „играч“ в Мрежата

0
158

Все по-често кибер-престъпниците използват имената на популярни спортисти и знаменитости, за да привличат любопитни хора към сайтове, които съдържат зловреден код.

Всеки, който търси последните видео клипове, снимки и най-различни пикантерии около „имената на деня“ може да се окаже, че вместо да зареди желаното съдържание в браузъра си е заредил нещо съвсем друго.

Изследователите от една от водещите фирми за компютърна сгирност в света McAfee са анализирали най-популярните имена на играчи и отбори, за да открият, че най-опасни за търсене се оказват имената на Кристиано Роналдо и националните отбори по футбол на Франция и Португалия.

Футболните фенове търсещи думите или комбинацията от думите „Cristiano Ronaldo“, „Cristiano Ronaldo and download“, „Cristiano Ronaldo and photos“ или „Cristiano Ronaldo and videos“ може да се натъкнат на нежелано онлайн съдържание, което да компрометира сигурността на техните системи.

Кликването по връзки, намиращи се в различни сайтове, свързани по някакъв начин с въпросните думи и словосъчетания, може да изложи хората на опасност от компютърни вируси и зловреден код.

Изследването, провели разработчици от въпросната фирма са използвали като помощно средство рейтингите на сайтовете предоставени от специалния инструмент McAfee SiteAdvisor, който дава сведение за това, кои сайтове са рисковани за посещаване, когато са търсили имената на известни играчи и отбори участващи на ЕВРО 2012 и са пресметнали вероятността от потенциален риск.

Единадесетте имена включват:

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари