Курсът на всички криптовалути продължи да пада. През този уикенд курсът на основната криптовалута падна под психологическата граница от $6000 и достигна минималното за тази година значение.

Към настоящия момент курсът на биткойна падна до $5867. Предишният антирекорд бе поставен през месец февруари тази година, когато цената на биткойна се срина до $5947. Да си припомни че в началото на годината Bitcoin курсът почти стигна рекордните $20 000.

Както обикновено, експертите не могат да кажат, каква точно е причината за падането на курса. Някои анализатори считат, че причините за това сериозно понижаване на курса са чисто психологически. Други посочват атаките срещу криптовалутните борси, ниските обеми на търговете, забраната за рекламиране на криптовалутите, както и решенията на регулаторните органи на редица държави.

Общата капитализация на криптовалутния пазар към днешен ден възлиза на $243 милиарда. Капитализацията на биткойна е $101 милиарда.

Както и преди, мненията на финансовите анализатори се разделиха и всеки водещ аналитик има мнение. Някои вярват, че предстои голям ръст на Bitcoin курса, както и на другите цифрови валути. Останалите са на мнение, че през следващите дни курсът на биткойна ще падне под $5000.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
cl500amg_cupe
cl500amg_cupe
3 години

Сорос разтоварва..

Войната с Русия е в хода си
Войната с Русия е в хода си
Отговор на  cl500amg_cupe
3 години

Той играе далеч по-високо от една криптовалута.

Войната с Русия е в хода си
Войната с Русия е в хода си
3 години

Криптовалутите имат силно бъдеще в Четвъртата индустриална револция, но най-вероятно няма да са тези, които познаваме сега. Според мен регулирани от държавите и наддържавни съюзи валути на базата на блокчейн може наистина да имат успех.

Бай Гошо
Бай Гошо
3 години

Какой туй скрипто валута, како са прай с туй? Унуката донеси од Германия идин лак топ, како да гу прая? На билт колин ли да го пусна??? Дан изгури?

Хуй
Хуй
Отговор на  Бай Гошо
3 години

Маргиналите, които вършат трудова работа като персонажът, който иронизираш, наистина ще останат без таква. Затова социалистите, които се кланят на ИИ, искат да създадат и ББД, за да може и Бай Маргинал Ганя да има какво да яде, а не да ходи и да чупи машини, заради своята пещерна маргиналност.

Гадью
Гадью
Отговор на  Хуй
3 години

И ся кат изяят сметкити за токъ с к’о ши ги платйъ? По-добрие дъ си бях продължил дъ копам с киркътъ!