fbpx
6.4 C
София

Към 2024 година и Русия ще има сателитен интернет

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Генералният директор на Роскосмос Димитрий Рогозин обяви кога ще бъде стартиран руския сателитен интернет. Той заяви в интервю пред ТАСС, че това ще стане през 2024 година.

Според тази информация, Русия може да разполага със собствена система за сателитен интернет само след две години. Генералният директор на Роскосмос каза следното“

„Ако всичко мине така, както сме го планирали, то през 2024 година нашата страна трябва да започне да получава интернет от космоса“.

Рогозин уточни, че първите финансови средства за формиране на необходимия научно-технически потенциал вече са получени от Роскосмос. Освен това, генералният директор на руската космическа компания очаква, че през  следващата 2022 година ще получи още 7 милиарда рубли за реализацията на проекта „Сфера„. Тези парични средства държавната корпорация възнамерява да даде за създаването на два прототипа космически апарати – „Скиф“ и „Марафон“. Всеки от тях има определен кръг от задачи: „Скиф“ е създаден за стандартен достъп до интернет, а „Марафон“ за концепцията Интернет на нещата. Прототипите на тези два космически апарата ще бъдат изведени в космоса съответно през 2022 и 2023 година.

Освен създаването на самите интернет сателити, част от бюджета ще бъде дадена за закупуването на ракети носители, които да извеждат изкуствените спътници в орбита.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Фанта с магории
Фанта с магории
11 дни

Преди това ще бъдат изпратени служители на РосКомНадзор /на новговор/, или по-старому – спецове /все още има живи хора, които знаят какво значи думичката/.

Та ще ги изпратят значи на МКС, та оттам да проверяват интернета, преди да го пуснат в СССР.

Шишо
Шишо
10 дни

Ялова работа. Открийте разликите: – руция ще има сателитен интернет…“ и „В САЩ по разработките на сателитен интернет работят 5 компании със стотици хиляди абонати…“ – „през 2024г.“ и „сега, днешни абонати“ – „първите финансови средства за формиране на необходимия научно-технически потенциал вече са получени от Роскосмос“ и „работят 5 компании със стотици хиляди абонати“, т.е. финансовия ресурс нито се „дава“ от кгб държавата с планова икономика, нито е бил недостатъчен, а и вече е наличен поради стотиците хиляди потребители и най-вероятно носи печалби. Да не говорим за „необходимия научно-технически потенциал“… С „Мани бегай“ трябва да се изкаже един от… Виж още »

who
who
10 дни

за съжаление Путин пари за космос не дава. Руската програма закъсва все-повече и щафетата пое Китай. Вече надпреварата за първо място е на Китай и САЩ. Вторите места са за ЕКА и Jaxa. Започнаха да се надигат и Индия и какви ли не страни, досега стояли пасивно. Само Русия хвърля гръмки думи и никакви действия, освен да изкарва пари от 1970-тарски технологии. Като сравня снимки на техните модули с тези на СпейсЕкс, всеедно сравнява Тесла с Жигули.

Нови ревюта

Подобни новини