fbpx
-5.3 C
София

Tesla представи FSD Beta 10.5 с редица нови възможности

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Tesla непрекъснато усъвършенства своята система за активна помощ на водача FSD и обикновено най-новите версии на този автопилот се тестват на няколко хиляди доброволци, преди да бъдат разпространени в целия автомобилен парк на електрическите автомобили на автомобилната компания на Илън Мъск. Сега представената версия FSD Beta 10.5 не само повишава надеждността за разпознаване и справяне с неочаквани ситуации, но и подготвя електрическите автомобили на Tesla за извършването на бързи аварийни маневри.

Уеб порталът Electrek , че засега тази интересна нова функция ще се тества в „сенчест режим“. Това означава, че използваните алгоритми с елементи на изкуствен интелект нищо няма да предприемат, но ще натрупват статистика за опасните ситуации, която след това ще се използва за обучение на автопилота да променя траекториите на движението на автомобила при възникване на опасност. Така например ако системата прецени, че спирачният път не е достатъчен, за да се избегне удар, то електромобилът ще опита да завие встрани, ако е възможно безопасно да се извърши подобна маневра. Засега електромобилите на Tesla при възникване на подобна ситуация единствено задействат спирачките, без да променят посоката на движение.

В новата версия Tesla обръща особено голямо внимание на маневрите за напускане и включване в магистралата при условия с ограничена видимост. Друг нов момент е, че алгоритмите за автоматично престрояване сега се съобразяват със ситуации, при които преминаващите наблизо превозни средства намаляват по-рязко при приближаване до стоп-линия или при достигане на задънена улица.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини