Нов доклад разкрива, че не само производствените линии на Tesla са проблемни. Оказва се, че медицинската клиника на компанията многократно е отказвала медицинска помощ на нуждаещи се работници и е укривала информация за злополуки на работното място. Причината – нуждата да се намали броят на инцидентите, които Tesla отчита в своите официални документи.

„Целта на клиниката винаги е била да държи колкото се може по-далеч пациентите от официалните доклади. Начинът, по който го правят, е извън всякакъв контрол. Всяка компания, в която съм работил, е била мотивирана да минимизира трудовите злополуки и да не ги отчита. Но никога не съм виждала това да става за сметка на отказване лечение на пациенти“, разказва източник на сайта Reveal.

Общо четирима души, които са бивши служители на Tesla, разкриват как клиниката често връща хора, особено ако не са на постоянен трудов договор. Нещо повече, компанията Access Omnicare, която поддържа клиниката на Tesla, дори отчита намаляването на официалните инциденти като специализирана услуга, която може да предложи на фирмата на Илон Мъск.

Документирани са случаи, когато обаждане до спешния телефон 911 е отказвано, защото контузията е била преценена не като животозастрашаваща.

Това е вторият път тази година, когато се разкрива, че автомобилната компания крие трудови инциденти и пренебрегва предписания, свързани с трудовата безопасност. По-рано тази година до същото заключение достигна и доклад на The Center for Investigative Reporting.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари