Между Planetary Resources и властите на Люксембург вече е сключен договор за финансиране добива на полезни изкопаеми от космоса в размер на 25 милиона евро. Държавата потвърди своите намерения, които за пръв път обяви в началото на тази година, а шефът на американската компания Planetary Resources съобщи, че първата космическа мисия за добив на полезни изкопаеми от космоса ще стартира през 2020 година. Сега специалистите на компанията са заети с тестването на оборудването и софтуера, които ще се използват в тази нелека мисия. На следващия етап ще се тестват сензорите, с помощта на които на астероидите е възможно да се открият вода, минерали и скъпоценни метали.

Основателят на Planetary Resources Крис Левицки каза, че неговата компания ще се занимава не само с добив на космически полезни изкопаеми, а и с тяхното транспортиране до Земята за продажба. Planetary Resources възнамерява да произвежда собствено ракетно гориво, но засега не уточнява къде точно ще става това.

Конкуренцията също не дреме: Deep Space Industries също стартира 10-годишна програма за добив на извънземна руда.

Докато тези компании се занимават с разработването и тестването на космическите кораби, правителството на Люксембург подготвя законопроект, регулиращ добива и продажбата на космически полезни изкопаеми.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Isaac ClarkeAzhen Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Тая картинка ако знаете на какво е , хич няма да ви хареса ! Феновете на Dead Space ще я познаят.

Анонимен
Анонимен

Я кажи за хорта които не са играли играта.

Isaac Clarke
Isaac Clarke

картинката е на космическия кораб USG Ishimura където се развива действието на първата игра и на един левел от втората. в играта кораба е описан като „planetcracker“ служещ за минни дейности и добив на полезни изкопаеми от космоса. адмирации да подбора на картинка много е подходяща! 🙂