Едно от по-добрите описания на социалната мрежа.

Facebook са „новите цигари“. В това е убеден изпълнителният директор на Salesforce Марк Беньоф. Той заявява своето мнение в интервю за MSNBC с Кара Фишър в специално предаване, посветено на неговата компания.

„Знаете ли, пристрастяващо си е. Не е добре за вас. Има хора, които ви карат да го използвате макар че и те самите да не разбират точно какво се случва. Нужно е да се намеси правителството. Наистина то трябва да регулира случващото се там“, обяснява Беньоф.

Той е убеден, че социалната мрежа е особено вредна за подрастващите и продължи с обяснение. „Facebook може да има наистина много сериозен ефект върху обществото, точно както тютюнопушенето“, споделя Беньоф, който не за пръв път сравнява Facebook с цигарите. В началото на тази година, той заяви в интервю за CNBC, че Facebook трябва да бъде регулиран по начина, по който бива регулиран цигарения бизнес.

„Смятам, че трябва да стане по същия начин. Ето ви продукта: цигари. Към тях се развива пристрастяване, те не са добри за вас. Аз съм убеден, че технологията има подобен негативен ефект, който трябва да бъде регулиран, а също така че дизайнерите на тези продукти работят по това те да са още по-пристрастяващи. И ние трябва да обуздаем това“, заяви Беньоф през януари.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари