Само месец преди планираното откриване на тестовия тунел на Boring Company в Лос Анджелис, прогресът върви с добри темпове. Илон Мъск пусна кратко видео, показващо машината за прокопаване, която си пробива успешно път под земята и след това излиза на повърхността, окончателно съединявайки двете дупки за началото и края на тунел.

Макар той да не разкрива точната локация на излизането, по всяка вероятност машината Godot е достигнала станция „О’Лиъри“ на метрото, където по план трябва да свърши първия пробен тунел.

Машината започна да пробива през юни и оттогава темпото само нараства. Доста вероятно е веднага след Черния петък да се появят и първите опашки от желаещи да пробват тунела.

С втори пост в Twitter Мъск поздрави Boring Company за успеха и потвърди станция „О’Лиъри“ като място на пробива.

https://platform.twitter.com/widgets.js

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
6 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
NiHoi
NiHoi

И за кво е тая новина да го ева? Или просто щом Мъск пръдне ще пишем..
Прокопали тунел? И? Ще е за автономен трафик, за ново метро, Мъск е субсидирал или.. що?
В Китай откриха поредният виадукт.. Мъск не каза нищо в туитър.. Това новина ли е?

Пенчо
Пенчо

Те и за Айнщайн навремето не са писали докато не е починал, но сега имаш възможност да следиш някой който ще промени света. Освен това като не ти дреме защо идваш и коментираш? Аз като не ми е интересна някоя статия я подминавам без да се заглеждам дори.

Emo
Emo

Защото е малоумна статията, не дава никаква информация, освен че Илон е писал в туитър, да напишат това част от еди какво си, което ще бъде еди как си, иначе наистина май само го чакат да пръдне. Не ме разбирайте погрешно, кефя се, но не може така през пръсти.

ха-ха
ха-ха

МОШЕника Мъск пак лови балами на гола кука 😀 Като знам с теслИте му как стана, щом е казал „откриване другия месец“ – значи по-рано от 2021-ва няма шанс да заработи тунела 🙂 Но това изобщо няма да му попречи да започне утре да продава по $500 билети за първите влакове на лапнишараните…

Пенчо
Пенчо

ха-ха да знаем какво стана с Теслата, най-продавания автомобил в САЩ в момента…

добри
добри

абе лапнишарани ама имат, ний нали не сме, та нищичко си нямаме…

Шишо
Шишо

абе никел-метал-хидрид. теб мемори проблема ли те е хванал или не ти стигат рублите та се натягаш все повече и повече?