В малко очакван ход, шефът на облачното звено в Google Даян Грийн обяви, че се оттегля от поста си. Очаква се мястото ѝ да заеме дългогодишният служител и мениджър в Oracle Томас Кюрейн. Грийн ще изпълнява ролята си до януари, за да осигури плавното предаване на властта, написа тя в блог публикация. Тя ще остане в борда на Alphabet, компанията-майка на Google.

Бивш изпълнителен директор на VMware, Грийн се присъедини към Google през 2015. Тя помогна на Google да насочи усилията си на полето на облака към големия бизнес, обединявайки в общи оферти предложенията, идващи от Google Cloud Platform, Google Apps и G Suite, засилвайки едновременно с това маркетинговите политики на компанията и продажбите.

„Успяхме да развием Google Cloud от двамата значими клиента и няколко стартъпа, които имаше към отдел, на който разчитат големи компании от списъка на Fortune 500 да разчитат на него“, написа Грийн в публикацията по повод напускането си.

Освен сериозната организация и оптимизиране на облачните операции, Грийн помага и за интегрирането на системите за изкуствен интелект и машинно обучение в облака на Google, с което компанията получи възможността да се конкурира надеждно с големия лидер в клауд спектъра Amazon. Макар и все още далеч от AWS и Microsoft Azure, Google Cloud представя всяка година устойчив растеж и развитие, изразяващо се в над 100% на годишна база.

Що се отнася до Кюрейн, той напусна Oracle миналия месец, след като заема различни постове в компанията от 1996 насам. За последно той изпълнява ролята на президент на продуктовото развитие, водещ софтуерната разработката и миграцията на операциите на компанията към облака. ZDNet привеждат, че причина за напускането на Кюрейн се е оказал Лари Елисън, шефът на Oracle, с когото той влиза в сблъсък. Кюрейн настоява Oracle да използва AWS и Azure за софтуерните си операции, докато Елисън настоява компанията да разчита на своята собствена инфраструктура.

Самата Грийн смята да се заеме с обучение, помагайки на жени с инженерна и технологична основа да управляват свои собствени бизнес проекти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари