fbpx
0 C
София

Мащабни изследвания показват, че повечето компютри не са готови за Windows 11

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Първоначално Microsoft постави много висока летва за компютрите на потенциалните потребители на Windows 11. Строгите хардуерни изисквания се простират дори до виртуалните машини. Междувременно от готовността на устройствата за бизнес-потребителите да преминат към новата операционна система остава много да се желае.

Съдейки по резултатите от проучване, проведено от Lansweeper и обхващащо около 30 милиона устройства от 60 000 организации, повечето компютри не могат да бъдат надстроени до Windows 11, защото не отговарят на определени системни изисквания. Компанията направи съответните изводи в доклада „Одит на готовността за Windows 11“ (Windows 11 Readiness Audit).

Въпреки че повечето компютри имат необходимите 4 гигабайта оперативна памет, повече от половината (55,6%) нямат процесор от списъка на Microsoft, а на почти една пета (19,26%) липсва модула TPM 2.0.

Отделно има публикувани допълнителни данни, свързани с този модул. Според наличните данни, приблизително 20% от работните станции и около 5% от физическите сървъри нямат TPM 2.0.

Това не е единственият анализ, проведен във връзка с предстоящото пускане на Windows 11. Неотдавна в САЩ бяха анкетирани около 1000 потребители на компютри. Оказва се, че повечето не знаят нищо за Windows 11 или просто не се интересуват от темата, а голяма част от тях изобщо не искат да преминават към новата версия на операционната система. Въпреки това, според компанията AdDuplex, Windows 11 вече е инсталиран на 1,3% от компютрите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини