fbpx
-6.2 C
София

Мебелите на IKEA могат да бъдат премерени в домашни условия чрез допълнена реалност

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

При това, без да е необходима тяхната покупка. Купуването на големи и обемисти мебели създава определени проблеми, свързани с оформянето екстериора на стаите. Необходимо е да се отиде в магазина, да се избере подходящата мебел, да се направят точни измервания и да се прецени, как новата покупка ще изглежда в съответната стая. Сега вече този процес може да бъде избегнат, понеже някои от стоките на IKEA виртуално могат да бъдат поставени на произволно място у дома чрез програма за допълнена реалност, инсталирана в смартфон или таблет.

Засега, не всички стоки на IKEA са предвидени за виртуално измерване. Системата за допълнена реалност поддържа около 90 артикула, като в това число са включени дивани, столове, кресла, маси и други. Програмата, осигуряваща предварителната оценка на вещите чрез допълнена реалност е достъпна за Android и iOS.

За да се ползва тази услуга е нужен каталогът на IKEA, а нови артикули се добавят ежеседмично.

Това е интересен похват в маркетинга и навярно и други производители ще се присъединят към тази инициатива. Може би след година-две, този начин за предварителен триизмерен преглед на предлаганите стоки в домашни условия ще стане нещо обикновено и обзавеждането на стаите може да става самостоятелно и по собствена преценка.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини