Когато преди години Google представи очилата си с добавена реалност мнозина започнахме да си представяме едно недалечно бъдеще, в което всеки ще може да си позволи футуристичния продукт, излязъл сякаш от някой научно-фантастичен филм. Впоследствие обаче, компанията, подобно на много други свои проекти, започна да пренебрегва Google Glass, които все още съществуват в качеството си на нишов продукт. След това се появиха и Magic Leap, а това, което представиха в добре изготвени видеа изглеждаше умопомрачително. Годините минаваха и те а-ха да пуснат невероятните очила, които си останаха май само клипчета в Интернет. Междувременно, компанията беше привлякла сериозно финансиране и далите си доверие и парите в Magic Leap. Така се стигна до решението от май тази година, когато компанията обяви официално, че изоставя своя основен продукт и оттук насетне ще предлага своята технология за пространствено мащабиране, изготвена за очилата. Междувременно беше съобщено също така и че изпълнителният директор на Magic Leap, Рони Абовитц, се оттегля от поста си. Вече се знае и името на новия шеф на компанията.

Става дума за Пеги Джонсън, която понастоящем изпълнява ролята на изпълнителен вицепрезидент за бизнес развитието в Microsoft. Джонсън е също така и ръководител на корпоративния фонд на Qualcomm M12. Ветеран в индустрията с богат мениджърски опит, тя прекарва 24 години от кариерата си в Qualcomm преди да стане част от Microsoft. Освен това, Джонсън заема място в борда на директорите на корпорацията за инвестиционно управление BlackRock. Тя ще заеме новия си пост в Magic Leap от първи следващия месец.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари