Министерството на отбрана на САЩ има система за разпознаване на лицата от разстояние 1 км

14
1408

В САЩ бе създаден прототип на устройство за разпознаване на човешки лица, което може да идентифицира конкретен човек от много голямо разстояние.

По поръчка на министерството на отбраната САЩ създава технология за разпознаване на лица, която може да идентифицира човек на разстояние от един километър. Проектът се нарича „Усъвършенствана технология за тактическо разпознаване на лица от разстояние“ (Advanced Tactical Facial Recognition at a Distance Technology). Тя се разработва специално за Командването на специалните операции на САЩ (SOCOM).

Новата технология се използва в портативно устройство, което е предназначено за операции, при които присъствието на военни е крайно нежелателно. В началото приборът ще бъде използван при наземни операции, а след това и за авиационно разузнаване.

Работата върху този проект е започнала преди четири години, а първият работещ прототип е представен през месец декември миналата година. Според информацията, публикувана в сайта за изследване на иновациите в малкия бизнес (Small Business Innovation Research, SBIR), реализирането на този проект е струвало $1 113 532. Сега разработката навлиза в своята втора фаза – тестове и увеличаване на възможностите.

SBIR е програма на правителството на САЩ, която има за цел да помогне на някои представители на малкия бизнес да провеждат изследвания и да разработват нови технологии. Помощта  е предимно във вид на парични суми.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
11 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Срещу дезинформацията
Срещу дезинформацията

Добре е, че имаме такива хора за съюзници. 🇧🇬🇺🇸🇪🇺

Време е БГ да почне да инвестира повече в отбрана, 80% военно надмощие на Русия в Черно море е достатъчно голяма аларма. Ние сме между незаконно анексирания Крим, Турция /която прави каквото си поиска/ и след това е другата точка – Ирак. Да не говорим за случващото се в Либия.

България трябва да се възползва на максимум от геостратегическото си положенеи и да инвестира огромен обем от средства в отбрана!

Трошач на Тролове
Трошач на Тролове

Добре че е НАТО и САЩ, че досега с нас да се е случило същото като с Крим.

favr
favr

хахахахахахахаха ама ти си пишеш от единия ник и си отговаряш от другия ли бе…. дъното вече и с ракета не можеш да го стигнеш…

Трошач на Тролове
Трошач на Тролове

favr, жина гадна.

Срещу дезонформацията
Срещу дезонформацията

Не го обиждай! Да оставим нисшите страсти на работническо-селските твари. Ние сме интелектуалци, а не гнус като сталиноидите.

Срещу дезинформацията
Срещу дезинформацията

Не съм аз, явно се появи и втори нормален.

@favr, често виждам не лоши хора като тебе, които обаче са заблудени.

favr
favr

е аз да си призная шизофреници, като тебе дето сами си отговарят на плоските коментари виждам рядко…

той
той

Само да вметна исторически факт: Крим, заедно с цяла Украйна са подарени от Сталин…. Украйна е Руската Македония….

ta5
ta5

Преди да е имало Русия е имало Украйна дебил руски. Киевска Рус! Ганя слаб 2, седни да четеш повече, стига си слушал Копейкин и Волен

да ta ... 5 пъти!
да ta ... 5 пъти!

Киевска РУСЬ! Русия. Къде видя тук „укаина“? Последното не е има на държава, а означава „в края“, т.е. крайните руски земи? Хохлите са руснаци с промити мозъци, точно както някои турчеещи се помаци са българи с промито съзнание.

favr
favr

хахахаахах… и ти реши, че понеже на средновековна русия столицата и е била в киев е имало държава украйна… гениално !!!

За логиката
За логиката

Те САЩ за 200 години същестуване имат повече от 200 окупирани страни ти ми говориш за съюзи.И най-голямата ирония е че, Ирак,Афганистан,Либия и Сирия са реално резултата от намесата на САЩ в близкия изток. Естествено да не се заблуждаваме и Русия е била там и е бъркала в кацата. Пък новите ни „съюзници“ гео-политически и икономически са най-добре като има военен конфликт затова и обичат да се възползват от малки и слаби страни без авиация като България.А направо е трагикомично, че си купихме авиация от тях и платихме всичко накуп, но ще си получим авиацията след време.Това ако е прогрес… Виж още »

Shshsjdj
Shshsjdj

Честито на всички използващи лицево разпознаване в смартфон.

Мирослав
Мирослав

Само да отбележа, че на ден се раждат милиони и умират малко повече.