fbpx
1.4 C
София

Михаил Семерджиев, А1 България: Със СТЕМO ще продължим да работим самостоятелно за по-добри резултати и повече висококачествени услуги за бизнес клиентите

Най-четени

Преди около седмица A1 България, част от А1 Group, официално приключи придобиването на 100% от дяловия капитал на един от най-големите български системни интегратори – СТЕМО Придобиването беше финализирано и предстои да бъде вписано и в Търговския регистър, след като в началото на юли получи одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), а ние използвахме случая да се срещнем с Михаил Семерджиев, старши мениджър „ICT услуги“ в А1 България, за да разберем повече подробности за една от най-големите сделки на българския пазар в последно време.

Ще споделите ли малко повече относно стратегията по превръщането на А1 в системен интегратор?

Пътят на А1 в посока превръщане от Telco в Techco е стратегическо решение, за което усилено работим в последните няколко години. Вече имаме сериозни позиции в сектора на IoT решенията и ICT услугите в сферата на Software as a Service, Infrastructure as a Service, киберсигурност и системна интеграция. Придобиването на СТЕМО е важна стъпка от изпълнението на стратегията ни в тази посока. Вярваме, че то ще ни помогне да разширим портфолиото си за бизнес ICT решения

Как се стигна до преговори и затваряне на сделката със СТЕМО? Какви бяха предизвикателствата и колко време отнеха преговорите?

Предвид множеството детайли, преговорите при такъв тип сделки обичайно продължават близо година. В този смисъл постигането на споразумение със СТЕМО не е изключение от световната практика по отношение на времевата линия.

Отсега нататък как ще функционира компанията? Ще запазите ли нейната идентичност, или услугите ще преминат под бранда А1?

След финализиране на сделката А1 и СТЕМО ще продължат да работят самостоятелно. Целта ни е двете компании заедно да постигат по-добри резултати, да предлагат повече висококачествени услуги на бизнес клиентите.

Кои от услугите ще запазите, ще се трансформират ли някои от тях и как всъщност ще се влее СТЕМО в А1?

Не планираме вливане на този етап. След успешното финализиране на придобиването, компанията ще продължи да оперира самостоятелно.

Целта ни е бизнес клиентите и на двете компании да разполагат с още по-високо ниво на обслужване и още по-богат избор от високотехнологични решения, с които да решават най-належащите си проблеми.

Планираме ICT предложенията ни да обхванат и нови вертикали, така че да можем да подкрепяме дигитализацията и на компании от повече и различни индустрии.

Същевременно се стремим да предлагаме скалируеми решения. Възможностите за надграждане са съществено предимство при избора на ICT услуги за повечето от нашите клиенти, чийто бизнес вече познаваме добре от предоставяните от нас традиционни телеком услуги. Дългото ни успешно партньорство ни дава увереност, че можем да ги подкрепим в разширяването на ICT системите, които използват в синхрон с растежа на бизнеса им. С нашите технологични услуги компаниите и публичните институции повишават ефективността на бизнес процесите си, грижат се по-добре за киберзащитата на данните и инфраструктурата си. Затова се стремим непрекъснато да разширяваме палитрата от услуги, с които да помагаме на клиентите.

Ще запазите ли всички служители на компанията?

Да, ще запазим всички служители на СТЕМО. Придобиването е възможност и за хората от двете компании да натрупат нови знания и умения, да обменят опит и да развият кариерата си, включително в различна посока.

СТЕМО работи в тясно сътрудничество с Поликомп – можем ли да очакваме по-голямо сътрудничество на А1 с този вносител на електроника, или той остава в страни от сделката?

Ние работим с всички участници на ICT пазара, като според нуждите на конкретния проект и параметрите му определяме най-подходящия партньор за успеха на нашия клиент.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини