fbpx
7.3 C
София

Мобилното приложение на А1 може да е на късмет, но със сигурност пести време и пари

Раздадените награди през първата фаза са над 2,3 милиона

Най-четени

Няма да ви кажем нещо ново, ако отбележим, че повечето телекомуникационни оператори в цял свят вече имат свои приложения. Едно от най-популярните в България е това на А1, което отдавна е свалено от над 1 милион потребители само за Android. Удобният софтуер, който с няколко клика може да ви позволи да управлявате сметката и услугите си от известно време предлага и много любопитна игра, наречена „Моят A1 ти е на късмет“.

Тя тече от лятото, но смело продължава и през декември с нови предметни награди, сред които са смартфони, безжични слушалки и атрактивни бонус пакети. От телекома вече се похвалиха, че в първия етап на играта са се включили стотици хиляди потребители, а раздадените награди са били над 2,3 милиона.

„Моят A1 ти е на късмет“ навлезе в нова фаза с нови призове и много бонуси за всеки участник. От 1 ноември 2022 г. до 29 януари 2023 г. всички регистрирани потребители на приложението и секцията „Моят A1” на a1.bg ще могат отново да завъртят виртуалното Колело на късмета, като там ги чакат моментни награди – мегабайти на максимална скорост, национални минути и др. Те могат да активират спечеления бонус с 24-часова валидност за своя номер или да го предоставят на свой близък, който също използва мобилните услуги на A1.

Колелото сега е с два нови сектора, които дават възможност за участие в тегленето на предметни награди. Всяка седмица ще се раздават по 5 смартфона Samsung Galaxy A23 5G и 10 комплекта безжични слушалки TCL. Всеки участник, попаднал на някой от новите сектори, може да заяви участие като попълни регистрационна форма и има право на едно участие дневно.

Играта на телекома е само една от причините регистрираните в „Моят А1“ да използват платформата всеки ден. Тя дава възможност за управление на услугите, плащане на сметки и преглед на детайлна информация бързо и лесно 24 часа в денонощието през компютър или смартфон.

От скоро приложението има и още една прекрасна функция – възможност за заплащане на паркиране чрез SMS. Липсата на информация за тарифи, граници и работно време е проблем, с който се е сблъсквал вероятно всеки у нас при паркиране в платените (сини и зелени) зони. Неволните грешки при SMS изписването на номера на автомобила пък винаги носят риск от солена глоба. Нова функционалност на приложението „Моят A1” дава решение на всичко това, като предлага на потребителите възможност лесно да управляват платения престой на автомобилите си.

Новата секция „Паркиране с SMS“ е достъпна в „Моят A1” както за Android, така и за iOS. При стартирането си тя автоматично локализира устройството, като показва границите на съответните паркинг зони на карта. След първоначалното въвеждане, приложението запомня данните на автомобила, като дава възможност за запазване на номера на повече от едно МПС. Потребителят може да изпрати SMS за удължаване на престоя директно през приложението, както и да заплати за престой в зона, дори когато е извън обхвата ѝ.

Приложението автоматично показва оставащото време за платено паркиране, като уведомява и за оставащи последни 5 минути от него. Допълнително удобство е изпращането на съобщения директно за сутринта на следващия ден – така отпада рискът в самото началото на работното време на зоната автомобилът да се окаже със скоба или репатриран. Тази функционалност се предлага на територията на общините, чиито системи поддържат т.нар. отложено паркиране.

Сумата за заплащане на паркирането се начислява към сметката на абоната или се приспада от баланса на предплатените карти.

„Паркиране с SMS” в „Моят A1” стартира от София, Бургас, Пловдив, Русе, Стара Загора, Благоевград, Дупница, Ямбол, Враца и Велинград. Това е поредната полезна функционалност в приложението за самообслужване на клиенти на телекома. Платформата дава възможност за управление на услугите, плащане на сметки и преглед на детайлна информация бързо и лесно 24 часа в денонощието през компютър или смартфон.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини