Може ли коронавирусът да се предава чрез получените от Китай поръчки?

8
12841

Много хора поръчват от Китай компютърни устройства, дронове, дрехи, електроника и какво ли още не. Трябва ли да се страхуваме от пратките, пристигнали от Китай? Може ли новият коронавирус да се предаде на хората по този начин?

Отговорът е не. Вирусът не може да пристигне с пратката. Причината е, че коронавирусът не може да оцелее дълго време извън клетката на жив организъм. И още, този вирус не може да се размножава извън живата клетка. Той няма клетъчен строеж и за него живата клетка домакин е критично важна.

Пратките от Китай пристигат за няколко дни, а често и седмици, и вирусът не може да оцелее толкова дълго. Времето за оцеляване на коронавируса зависи от влажността, осветеността и типа на повърхността. Според епидемиолозите, дори и при най-добри условия, коронавирусът не може да оцелее повече от няколко часа.

Но въпреки това, в социалните мрежи бързо расте напрежението и тревогата относно пратките от Китай. Потребителите силно се безпокоят, че в някоя от тези пратки може да се крие коронавирусът. Но водещите епидемиолози официално съобщиха, че по този начин заразата няма как да проникне. И за да бъдат всички по-спокойни, China Post заяви, че ще извършва вторична дезинфекция на всички пратки.

Да си припомним, че китайските учени разкриха, че коронавирусът е хибрид между вирусите на прилепите и змиите. Хибридът се е образувал в организма на змията, откъдето е получил нов повърхностен протеин, благодарение на който може да заразява и човешките клетки.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Тишо
Тишо

Полезна новина, благодаря!

TGR
TGR

С какво образование си ако може да попитам?

Ебачев
Ебачев

изнежените еврогейски жендърчета една настинка да лепнат и отиде коня у Ряката….

пушкин
пушкин

скоро и в маскве…

аХ-Мет
аХ-Мет

Струва ми се ,че тази Корона трябваше да я кръстят Anti-АliExpress ,защото ще унищожи и закрие търговията с Китай .А уж бяхме свободен пазар и сободна пазарна икономика. Търговията с Ali е толкова голяма,че заплашва да закрие всички Западни мултинационални и да ги увре на кучето в г…За това другари, съвсем по пазарному и за да не ви зарази вируса,който е много лош м/у впрочем. ЗАБРАНЯВАМЕ С УКАЗ НА ЦК НА ФЕД ИЗЦЯЛО ГЛОБАЛНАТА ТЪРГОВИЯ С ALI HASAN И ШЕФКЕТ ОТ КИТАЙ ДО ВТОРО НАРЕЖДАНЕ. НАРУШИТЕЛИТЕ ЩЕ СЕ НАКАЗВАТ ЛИЧНО ОТ НКВД ЩЕ СЛЕДИ И ПРЕСЛЕДВА. ГЛАСУВАЛИ 100% ЗА, ПРЕДЛОЖЕНИЕТО… Виж още »

али
али

China Post заяви, че ще извършва вторична дезинфекция на всички пратки – ай стига де, да ми бавят още пратките

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Оранжевия джендър да спре фноса на грозната отварачка Фоня. Нал мноу сай загрижил за гуведата?

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Всички утайки на калдата са тук, а относно затриването на пазари, не, не и не.