Мтел вече ще се казва А1

25
4176

Мтел вече няма да използва това име; водещият български телеком попада под шапката на единната марка А1, наложена от австрийските собственици на първия GSM оператор у нас.

Telekom Austria Group променя пазарната си стратегия и вече ще налага една собствена марка за всички пазари. Засега все още не се знае откога ще влезе в сила решението.

До този момент австрийският телеком ползваше названието А1 само на вътрешния пазар, но започва да я въвежда в целия регион. А1 е марката, която се използва още в Австрия и в Словения. Имената на останалите пазари са както следва: Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Сърбия (Vip mobile), Македония (one.Vip) и Лихтенщайн (Telecom Liechtenstein). За тази експанзия на новата марка австрийците ще платят 350 милиона евро.

Пpoмянaтa щe зaceгнe гoлямa чacт oт 24-тe милиoнa клиeнти нa Теlеkоm Аuѕtrіа и нeйнитe дъщepни oпepaтopи.

Отворен остава въпросът относно регистрацията на домейн за новата марка. Поради технически причини а1.bg няма да може да се ползва и ще се търси друго решение. Ребрандирането ще протече постепенно и по мащаб то ще е сходно на това, което претърпя Глобул, след като стана част от Теленор.

Мобилтел стана М-тел през 2001 г. От 2005 г. компанията е собственост на Теlеkоm Аuѕtrіа. У нас телекомът предоставя своите услуги на над 4.1 милиона клиенти. През 2016 година Мтел отчита приходи от 412 милиона евро.

Абонирай се
Извести ме за
guest
25 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари