Мъск за града на Марс: необходими са 20 години и 1000 кораба Starship

4
1377

Илън Мъск обяви, кое е основното според него ограничение в темповете на усвояването на Марс. Земята се приближава най-много до Марс на всеки две години и при наличието на достатъчен брой ракети и добро финансиране, първият етап ще отнеме десетки години.

Мъск каза, че строителството на първия град на Марс ще отнеме не по-малко от 20 години. И това при условие, че компанията ще разполага с 1000 кораба Starship, които ще могат да доставят до Червената планета около 1000 тона полезен товар. Но основната пречка е, че Земята и Марс са най-близо на всеки две години.

TechCrunch отбеляза, че щом става дума за град или селище, това означава, че поне един полет до Марс трябва да бъде пилотиран, за да може на планетата да бъдат оставени първите колонизатори. А засега SpaceX се занимава предимно с системите за подсигуряване живота на екипажа и пътниците.

Всичко това подчертава важността на започналият вече първи етап по превръщането на Starship в печеливш бизнес – корабът ще се използва за много бързо транспортиране на товари и хора до произволна точка на планетата. Това ще разкрие пътя към създаването на гигантски космически кораби, които могат да летят три пъти на ден при цена на целия полет до $2 милиона.

А през 2021 година SpaceX възнамерява да приземи Starship на Луната. Но до създаването на пълноценна флотилия все още е много далече.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари