fbpx
-5.9 C
София

Мъск одобри въвеждането на ББД в девет американски града

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

След Европа идеята за ББД – заплащане на всички жители на парични суми без каквито и да било причини и условия, получава шанс за реализация и в САЩ. Властите на редица американски градове се обединиха в коалиция и съвместно ще осъществяват и реализират тази програма. Коалицията получи поддръжката на Мартин Лутър Кинг Младши и на Илън Мъск.

Преди няколко дни Forbes съобщи, че кметовете на Лос Анджелис, Атланта и други големи американски градове са съставили коалицията „Кметове за гарантиран доход“ с цел въвеждането на програмата за безусловни базови разплащания за всички граждани без изключения. Сега уеб порталът Inverse пише, че коалицията е оглавена от Майкъл Тъбс, 29 годишният кмет на калифорнийския Стоктън. Това е същият човек, който проведе експеримента за изплащане на ББД и остана доволен от резултатите Той обяви, че задачата на коалицията е заедно да осъществява въвеждането на ББД, но всеки град може да има собствени правила.

Без съмнение, този пик на интерес към ББД е предизвикан от COVID-19 пандемията и свързаните с нея социално-икономически процеси, но Тъбс счита, че „ако тази година не се бе появила COVID-19, то земетресение през следващата година или ураган след година или пожар“ също биха принудили властите да се обърнат към идеята за масово въвеждане на ББД. „Народът в големите градове има нужда от икономическа устойчивост“ – каза още Тъбс.

Когато разбра за това, синът на Мартин Лутър Кинг заяви, че ББД е нещо, за което му е говорил неговият баща като основен начин за справяне с нищетата. Илън Мъск написа в своя Twitter акаунт, че е напълно съгласен с тази идея.

Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини