fbpx
11.8 C
София

Над 10% от Tesla Model S не преминават техническия преглед над TÜV в Германия

Най-четени

Въпреки че Tesla от няколко години е утвърдена като един от най-важните играчи в авангарда на технологиите за електрически превозни средства, компанията измина дълъг път и много борби, за да успее да покрие това, което традиционните производители на автомобили предлагат, по отношение на възможностите за промишлено производство на автомобилите си, качеството и надеждността. Така сега една новина от Германия може значително да помрачи настроението на феновете на Tesla, тъй като автомобила се оказа в неконкурентна позиция спрямо предложенията на другите производители на електрически автомобили на пазара.

В Германия редовно се извършват строги технически прегледи на автомобилите, като след първата регистрация на автомобила той преминава през обстоен преглед на третата година от експлоатацията, а след това на всеки 2 години след това. Прегледите обикновено се извършват от организации, които са сертифицирани от бранда TÜV, макар и в момента в страната да има вълна от желание за децентрализация на тези проверки и регулации, която обаче все още остава далечна тема.

Всяка година асоциацията TÜV, съставена от различни компании за технически услуги, съставя годишен доклад въз основа на констатациите относно преминатите прегледи на превозните средства. В изданието за прегледите през изминалата година за първи път е включен коментар относно електрическите превозни средства, тъй като броят на електрическите автомобили в страната най-сетне достигна достатъчния брой, който позволява да се направи качествен статистически анализ на данните.

Според доклада електрическите модели Smart Fortwo са се представили най-добре, като само 3,5% от тях са проявили някакъв дефект при докладите и проверките. Вариантът на BMW i3 не изостава, като само 4,7 процента от регистрираните автомобили са проявили някакви дефекти, които не са позволили преминаването на прегледа. Тази стойност е идентична със средната стойност на дефектите, които автомобилите в Германия дават. Други модели обаче нямаха такъв късмет – така например 5,7% от моделите Renault Zoe са проявили технически дефекти, които не позволяват на автомобилите да преминат техническия преглед за сертифициране от TÜV.

Най-лошият резултат обаче далеч не идва от някой бюджетен бранд, който има много кратък опит с производството на електрически автомобили. Според данните, най-лошото представяне е на Tesla Model S, като 10,7 процента от автомобилите са проявили някакви дефекти, които са били причина за непокриване на стандартите на прегледа. Тази стойност е наистина фрапантна, като Model S се представя по-добре единствено от Dacia Logan и Dacia Duster.

Основните проблеми, посочени за Model S, са проблеми с носачите на окачването, както и проблеми с фаровете за мъгла и късите светлини. Проблемите с окачването и други подобни проблеми често се обсъждат, когато става въпрос за всички модели на Tesla – понякога дори има фабрични грешки като липсващи болтове при чисто новите автомобили, които излизат от завода.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини