14.5 C
София

Най-голямата верига от киносалони на САЩ започва да приема заплащането на билетите с криптовалута

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Най-голямата в САЩ верига от кинотеатри AMC Entertainment официално обяви, че в края на тази година ще започне да приема биткойни за заплащане на билетите.

Генералният директор на AMC Entertainment Адам Арон (Adam Aron) съобщи, че дотогава неговата компания, която към края на месец юни притежава 593 киносалона в САЩ, вече ще има изградена необходимата IT система, с помощта на която ще е възможно заплащането на билетите за филмите с биткойни. Тази стъпка отбелязва съвместната работа на два много специфични актива. Това е биткойнът, характерен със своята висока волатилност, и от друга страна AMC Entertainment, която е на границата на фалита и оцелява само благодарение усилията на търговците на дребно и трейдърите от форума на Reddit r/WallStreetBets, които станаха известни с това, че изключително силно се противопоставиха на борсовите играчи, залагащи на понижаването на хедж фондовете.

Тази година акциите на AMC нараснаха с почти 1500%, понеже Reddit трейдърите от групата r/WallStreetBets, които се заеха с организацията на търговете в социалните мрежи, успяха да окажат масов натиск, който доведе до активното изкупуване на акциите на тази огромна верига от киносалони.

Да си припомним, че точно Reddit общността WallStreetBets много здрав ужили акулите от Уолстрийт, в резултат от което те изгубиха милиарди долари.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини