Маркетинговата компания Exactis е съхранявала своята база данни, съдържаща над 380 милиона записа, в публично достъпен сървър. Информацията е на Wired.

Базата данни с размер около 2 TB включва лична информация за около 100 милиона жители на САЩ и на голям брой американски компании. Това са телефонните номера, адресите на електронната поща, информация за предпочитанията, възрастта, пола, децата и други. Не са засегнати данните за банковите карти и номерата на социалното осигуряване.

Базата данни бе открита от експерта Вини Тройа (Vinny Troia) по време на проверка безопасността на сървърите на ElasticSearch. Той сподели, че на сървъра на Exactis са се съхранявали две бази данни с по около 340 милиона записа. Това са около 230 милиона записа с конкретна информация за потребителите. 110 милиона записи от тази база засягат компании и предприятия.

Изтичането е много голямо както по обем, така и по твърде подробната информация. Wired отбеляза, че всеки запис от тази база данни включва над 400 полета – характеристики на съответния потребител. Има данни дали пуши, каква религия изповядва, дали има домашни животни и т.н.

Експертът информира Exactis и ФБР за състоянието на нещата. Не се знае колко хакери са се възползвали от тази база данни. Компанията затвори достъпа до сървъра и засега не коментира.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари