fbpx
9 C
София

Намаляха продажбите на Tesla в САЩ и акциите на компанията спаднаха

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На 3-ти април Tesla публикува своя финансов отчет за производството и продажбата на електромобили. Отчетът за първото тримесечие на 2019 година показа, че производството на електрически автомобили е намаляло с 10%, а доставките – с 31%. Това е най-големият спад в историята на Tesla. На следващия ден акциите на компанията паднаха с 8%.

През първите три месеца на тази година Tesla е доставила 63 000 електромобила. Това са 50 900 седана Model 3, 12 100 от по-скъпите Model S плюс Model X.

Това е първият тримесечен спад за последните две години. Спадът разочарова инвеститорите и след отварянето на борсовите търгове акциите на Tesla поевтиняха с 8%.

Причините са няколко. Едната от тях е, че Tesla се стремеше да продаде колкото се може повече електромобили до края на миналата година, за да могат жителите на САЩ да използват данъчните отстъпки за закупуване на екологичен автомобил. Това е важно, понеже през 2018 година тази отстъпка бе в размер на $7 500.

Освен това, компанията започна продажбите на Model 3 в Европа и Китай. Излизането на чуждите пазари породи множество логиситични проблеми. Това ще увеличи броя продадени автомобили през следващото тримесечие, но за Q1 продажбите спаднаха.

Въпреки че има спад в продажбите, Tesla заяви, че ситуацията е под контрол. В отчетите се фиксират само продажбите, при които клиентът физически е получил автомобила, а не когато прави предварителна поръчка и плаща предварително. Търсенето на електромобили както преди е огромно и през следващите три месеца продажбите рязко ще се увеличат.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
микгигс
микгигс
2 години

Всъщност, има съществена неточност и от там спекулативните изводи на автора. Спадът не е в тесла тройка, където работите са окей. А спадът е в пласирането на Model S,X, там спадът е с около 15000 автомобила. Което отговаря точно на разликата с миналата четвъртина. Както се знае нови заводски мощности не са направени така че чудеса в производството не могат да станат, да се спукат! А това за колите които не са стигнали до крайния клиент, и затова репорта не е обективен, бошлаф, ами те винаги имат един и същи буфер недоставени коли при всеки репорт. Логично, десетина хиляди коли… Виж още »

пипи
пипи
Отговор на  микгигс
2 години

Леле колко си компетентен,
да се чуди човек що не правиш и продаваш коли?

Пенчо
Пенчо
2 години

Очаква се рефреш на колите и хората чакат да видят какво ще е промененото, совен това приключи вече държавния кредит и хората са бързали да си купят а сега чакат.

Нови ревюта

Подобни новини