Нараства ползването на социални мрежи през смартфони

0
14

Проучване на comScore показва, че използването на социални мрежи посредством мобилни апарати се е увеличило. В изследването има данни за най-големите социални мрежи и техните мобилни потребители.

comScore са проучили два аспекта. Първият от тях е промяната в използването на мобилни браузъри за вход в социалните мрежи, а вторият е свързан със статистики за влизанията в отделните социални мрежи през месеците януари 2009 година и януари 2010 година.

Оказва се, че сега 30% от потребителите на смартфони влизат в социалните мрежи през мобилните си браузъри. Една година по-рано процентът е бил едва 22.5. Общият достъп до социални мрежи през мобилни браузъри от всички видове телефони е скочил до 11.1%. През 2009 година процентът е бил по-малък, в размер на 6.5%.

Когато става въпрос за отделни социални мрежи се вижда, че Twitter и Facebook са увеличили доста посещенията си от мобилни телефони. Потребителите на Twitter са скочили с 347%, а тези на най-популярната социална мрежа са се увеличили със 112%. Подобен успех обаче се е оказал непостижима мечта за MySpace, при които се регистрира спад в размер на 7% за периода, който засяга проучването на comScore.

Важно е да се отбележи, че тези статистики са свързани само с използването на социалните мрежи през мобилни браузъри. Не се взимат под внимание потребителите, които ползват специални приложения свързани с Twitter и Facebook, които биха вдигнали процентите значително.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари