Американското правителство разработи нов план за защита на Земята от опасните астероиди. Според специалистите на САЩ, около планетата има 1885 потенциално опасни обекти.

Специалистите от американската администрация подчертават, че вероятността на сблъсъкът на някое опасно тяло със Земята е твърде малка. „За щастие, разрушителните събития от подобен род са твърде редки“ – каза Арон Майлз от Управлението по научните въпроси и усвояване на космическото пространство. НАСА е класифицирала 95% от всички астероиди с достатъчна големина, за да предизвикат глобална катастрофа в световен мащаб. Нито един от не е заплаха през следващите 100 години. Но има известен шанс, големите комети да окажат въздействие на Земята, а срокът за тяхното засичане може да е само няколко месеца.

Специалистите на НАСА предлагат да се подобрят технологиите за откриване на потенциално опасните астероиди, както и да се подготвят сценариите за сблъскването на Земята с големи небесни тела.

НАСА вече разработва космически кораб, който може да защити Земята от опасните астероиди. „Вероятността може да изглежда малка, но последствията са ужасни“ – Каза Кристен Хоули, съавтор на проекта. „Нашето изследване ще ни помогне да разберем, по какъв начин човечеството може да се справи с тази заплаха. Ще разработим множество варианти за развитието на събития от подобен род„.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Шишо
Шишо

стига с тия американци бе. кажете кога руснаците ще направат нещо за света. даже и да не искат да го прават, вий едно нещо кажете. жадни са хората нали?